“Smagen af Honning” af JG Gylling

Den første del af natten gik med min nye bog “Smagen af Honning” af forfatteren JG Gylling, som jeg fik lov at anmelde for Forlaget Brændpunkt.

Uden-navn

5_5

Titel: “Smagen af honning” | Forfatter: JG Gylling | Forlag: Forlaget Brændpunkt

ISBN: 9788793383012 | Udg. dato: 01-07-2015

I romanen ”Smagen af Honning” sættes fokus på livets kausalitet og menneskelig skrøbelighed, når vi følger ægteparret Bjørn og Joan samt deres to døtre Liv og Rosa.
 Uddrag:
 ”Rosa har lagt sig ned på sengen. Med lukkede øjne. Hun holder en cigaret i den ene hånd. Røgen stiger til vejrs og lægger sig som en let tåge over sengen. – Hold kæft, det er godt, det her. ?Jeg trængte til en smøg, siger hun og åbner de sortmalede øjne. – Det er ligesom dengang Liv og jeg smugrøg på mit værelse, fortsætter hun og smiler for sig selv. – For Fanden, hvor blev Bjørn tosset. Han råbte og skreg om, hvor svært det havde været for ham at holde op. Hundrede år havde det taget ham. Jeg slukkede sgu bare for lyden, du. Hold kæft, hvor så han åndssvag ud!”

Jeg synes til at starte med, ikke bogen lød voldsomt interessant ud fra bagsideteksten, men jeg blev meget overrasket allerede fra første side. Fra første færd, bliver læseren draget ind i livet hos familien ved Joan, Bjørn og døtrene Liv og Rosa – en langtfra perfekt familie med nutidens problemer, udfordringer og sorger. De virker som en gennemsnitsfamilie på overfladen, men så snart man får lov at dykke ned, opdager man at der ligger noget mere omfattende bagved dem. Historien i bogen overraskede mig meget, og alle brikker faldt på plads på bogens sidste side.

Sproget i bogen er let at forstå og meget nutidigt. Det er dejligt at læse en bog hvor man kan genkende tidsalderen og det gør, man som læser lettere suges ind i handlingen. Selv om man er meget forskellig fra personerne i bogen kommer man lynhurtigt til at holde af og føle med dem.
Bogen er velskrevet, omend forholdsvis kort. At den er kort gør dog ikke nogen skade, jeg synes handlingen bliver fortalt godt og uden jag uanset og den er på intet tidspunkt langtrukken. Dagbogsindslagene er med til at gøre handlingen komplet og at alle brikkerne langsomt falder på plads i takt med historien udfolder sig.

Historien er barsk når alt kommer til alt, og det er svært at lade være med at knibe en tåre undervejs. Selve historien om og med familien, samt de barske realiteter, udfordringer og sorger gør bogen komplet og meget tankevækkende.

“Smagen af Honning” af JG Gylling har været en rigtig god læseoplevelse, og klart anbefalelsesværdig!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.