“Hvad skete der den nat” af Thomas Aagaard Skovmand

I går besluttede jeg mig for at komme igang med titlen “Hvad skete der den nat” som var en roman af Thomas Aagaard Skovmand. Det var en titel jeg tilfældigvis faldt over på eReolen, da jeg ledte efter nye interessante titler at læse. Jeg faldt for den interessante bagsidetekst.

1520791-565x

4_5

Titel: “Hvad skete der den nat” | Forfatter: Thomas Aagaard Skovmand | Forlag: Byens Forlag

ISBN: 9788793098275 | Udg. dato: 20-10-2014

På vej hjem fra Jylland drejer 35-årige Martin ind i sin fynske barndomsby for at lægge blomster ved forældrenes grav. Her møder han graverens medhjælper, der afslører mystiske detaljer om et 20 år gammelt dødsfald. Og pludselig befinder Martin sig i en hektisk søgen efter sandheden om, hvad der hændte den aften i 1985, da to 14-årige drenge iført gulerodsbukser, Lacoste-krokodille på trøjen og Nik Kershaw-hår tog til fest i byens hal.”Hvad skete der den nat?” er en roman om at vende tilbage til sine rødder og de oplevelser, vi alle bærer rundt på, fra dengang, alt var nyt og uprøvet.

Starten af bogen handler om fortid – selve historien der leder op til handlingen i bogen. Den er meget velskrevet og giver en rigtig god baggrund for hele historien. Hurtigt kommer læseren til at holde af bogens karakterer og følger med i op- og nedture. Selv om historien foregår i en anden tid end vi lever i og derfor er meget anderledes end nutiden, er der alligevel mange ting man godt kan genkende, eksempelvis fra folkeskolen med jargon, typer af mennesker og handlinger. Genkendelsen giver kun noget godt til historien og får læseren til at føle med personerne, når de kommer ud for forskellige ting.

Historien har et godt flow hele vejen igennem, og langsomt falder brikkerne på plads, men lige når læseren tror, at denne har regnet afslutningen og det overordnede plot ud, sker der et twist i historien. Det gør at man ikke bliver træt af historien eller regner slutningen ud før det nærmest er for sent.

Bogen tangerer en krimi, hvilket kun er en positiv ting i mine øjne, og sproget er velskrevet og levende, og maler et godt billede for læseren. Eneste kritikpunkt jeg har, er at jeg synes slutningen på historien er hurtigt overstået og en anelse antiklimatisk. Ellers en rigtig god læseoplevelse, jeg klart kan anbefale andre.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.