Anmeldelse “Kvinden i toget” af Paula Hawkins

I aftes blev jeg færdig med “Kvinden i toget” af Paula Hawkins, som jeg var blevet tilbudt fra Plusbog.dk – igen en bog der blev slugt på få dage.

0470a549748647c4977850262bf5a5e6-plusclubmaxi

3_5

Titel: “Kvinden i toget” | Forfatter: Paula Hawkins | Forlag: Gyldendal

ISBN: 9788702178999 | Udg. dato: 24-09-2015

Hver morgen tager Rachel toget ind til London sammen med alle de andre pendlere. Hver dag holder toget stille foran et bestemt hus, og Rachel betragter det smukke unge par, som bor her. Hun fantaserer om, hvad de hedder, og forestiller sig, at deres liv er helt perfekt.Men en dag ser hun noget dybt chokerende fra togvinduet – og kort tid efter forsvinder kvinden fra huset. Rachel kontakter politiet og begynder at blande sig i efterforskningen. Men Rachel er ikke noget pålideligt vidne. Faktisk kan hun ikke engang stole på sig selv.

Jeg elsker krimier, så jeg faldt med det samme for bagsideteksten på “Kvinden i toget”. Jeg var derfra allerede spændt på bogens indhold og udvikling. Jeg blev ikke skuffet, omend jeg blev overrasket. Overrasket over måden, bogen var skrevet og opbygget på.
Bogen er inddelt i kapitler efter hvem vi følger. Noget af bogen følger Rachel (kvinden i toget) som bagsideteksten handler om. En anden del følger Megan, den unge kvinde der forsvinder fra huset. En tredje del følger Anna, som er den nye kone til Rachel’s eksmand. Det er til at starte med lidt forvirrende at lære folkene at kende på den måde. Efterhånden som bogen skrider frem, får man lært det, og kommer til at forstå meningen med det.

Sproget

Sproget i bogen er velskrevet og tiden er moderne, så det er let at relatere til indholdet. For mig vil jeg dog sige at jeg ikke synes, personerne i bogen er skrevet så de fremstår voldsomt sympatiske, så i nogle dele af bogen, fandt jeg det svært at relatere til folkene og komme til at holde af dem, som man gør med mange andre bøger. Det er nok meningen, men det forringer læseoplevelsen lidt for mig.
Historien forløber godt igennem de små dagbogsafsnit, den er inddelt i. Det var en meget anderledes læseoplevelse, og jeg havde nok foretrukket en anden fortællermetode, da jeg synes det er svært at forblive interesseret hele vejen igennem, men selve historien og flowet i bogen er udmærket og meget spændende synes jeg. Der er nogle drejninger undervejs, som man som læser slet ikke er forberedt på, og som løfter historien en del.

Bogen var en god læseoplevelse, jeg vil anbefale til andre, men den er dog et stykke fra at være en af de bedste, jeg har læst.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.