Introvert stå ved dig selv af Anna Skyggebjerg - boganmeldelse

“Introvert” af Anna Skyggebjerg

En bog, jeg længe havde villet læse, var “Introvert stå ved dig selv” af Anne Skyggebjerg. Jeg havde på forhånd hørt en del om den, og tænkte den nok ville være interessant til at få sat en masse ting på plads, for en der selv er til den introverte side.

Introvert stå ved dig selv af Anna Skyggebjerg - boganmeldelse

4_5

Titel: “Introvert stå ved dig selv” | Forfatter: Anna Skyggebjerg | Forlag: Rosinante & Co

ISBN: 9788763828901 | Udg. dato: 22-03-2013

Denne bog er til alle de introverte, der ikke længere gider høre på, at det er bedre at være udadvendt. Bogen er den ultimative guide til, hvordan man trives som introvert i en verden, der forventer, at vi er ’på’ hele tiden. I familien, blandt venner og på arbejdspladsen. Bogen er en hyldest til introverte, fuld af forfatterens bedste råd til, hvordan man som introvert lærer at stå ved sig selv og dermed få et bedre liv.

Jeg er selv ved at lære mig selv at kende som introvert, og hver gang jeg læser noget nyt information om emnet, falder der brikker på plads. Derfor havde jeg også glædet mig meget til at komme igang med bogen her, da den skulle være så god. Den er også god – det vil jeg sige! Den satte mange ting på plads omkring min egen person, væremåde og gav mig nogle redskaber fremadrettet. Jeg må dog indrømme, at den alligevel ikke helt levede op til mine forventninger, set ud fra mit eget aspekt. Den gjorde sit bedste – det var nok bare mine egne forventninger til bogen, der var forkerte.

Bogen er meget beskrivende, men selv om bogen i sig selv gav meget og satte meget på plads, sad jeg alligevel undervejs med en følelse af at der var meget af informationen jeg ikke følte, jeg kunne bruge overfor mig selv – men til gengæld ville den være fantastisk at bruge, hvis jeg skulle have en ekstrovert til at forstå mit sind. For mig at se, henvender store dele af bogen sig til folk, der gerne vil forstå en introvert – men ikke nødvendigvis en introvert der skal forstå og udvikle sig selv, som jeg havde opfattelsen på forhånd, at den ville. Eller måske tager det hele bare tid om at synke ind, det ved jeg ikke – det er bare min umiddelbare følelse efter at have læst sidste side.

Sproget er let, beskrivende og humoristisk, så det var ingen sag at komme igang og forstå forfatteren. Selv om det ikke var en decideret fortælling, kom man ind på livet af forfatteren og forstod lynhurtigt hendes udgangspunkt, og følte man var med i fortællingerne. Det var let at associere til eksemplerne, i hvert fald for mig, og jeg tog mig selv i flere gange at være helt med hvor det skete, og føle det der blev følt. Så let og levende var det, at være med til.

Fra min vinkel var der dog vel meget fyldstof med (passende) citater indimellem det hele, som nogle gange rev mig lidt ud af kontekst under læsningen, så det var lidt et kritikpunkt fra min side, selv om jeg fandt dem passende og meget rammende. De forstyrrede mig bare undervejs.

Alt i alt en god bog som jeg i fremtiden vil anbefale hvis/når jeg støder på en ekstrovert eller én der bare gerne vil forstå sindet og adfærden ved en introvert, da jeg tror, bogen vil egne sig fortrinligt til netop den rolle, og samtidig en bog der gav mig meget – forståelse og redskaber. Den lod mig forstå at jeg ikke bare er sær, men at der er en årsag til jeg er som jeg er, og agerer som jeg gør, men åbnede samtidig op for nogle redskaber jeg kan bruge i fremtiden.

Klart en anbefalelsesværdig bog fra min side!

3 tanker om ““Introvert” af Anna Skyggebjerg”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.