Hende Jensen blog - boganmeldelse af "Grey" af E.L. James

Boganmeldelse af “Grey” – E.L. James

Hende Jensen blog - boganmeldelse af "Grey" af E.L. James

5_5

Titel: “Grey” | Forfatter: E.L. James | Forlag: Rosinante & Co

ISBN: 9788763842945 | Udg. dato: 04-09-2015

Siden første bind i Fifty Shades-serien udkom, har tusindvis af læsere skrevet til E L James og spurgt, om hun ikke ville skrive historien set fra Christian Greys synsvinkel.
I den nye roman giver hun læserne mulighed for at opleve fortællingen på ny, men denne gang set med romanens intrigante og gådefulde mandlige hovedpersons øjne. Læserne kender Christian som en mand med fuld kontrol over alle aspekter i livet. Hans verden er pæn, disciplineret og ikke mindst tom – indtil det øjeblik, Anastasia Steele snubler ind på hans kontor. Hvad er det ved hende, som drager ham? Hvorfor har han så svært ved at glemme hende? Hurtigt bliver han hvirvlet ind i en malstrøm af følelser, han ikke kan forstå, men heller ikke kan modstå.

Jeg indrømmer det! Jeg er kæmpe fan af Fifty Shades triologien, så jeg havde ventet længe på at komme til at læse denne ekstrabog til serien. Jeg havde hørt meget blandede anmeldelser, men ville gerne selv danne en mening – og som sagt, så gjort.

Selv om man har læst historien mindst én gang (indrømmet… mange gange!) før, så er det heller ikke denne gang bare en gentagelse. Selvfølgelig kender vi historien, ved hvad der sker mv., men vi har ikke før siddet i Christian Greys hovede, mens vi blev ført igennem historien. E.L. James har gjort det igen – med sit levende sprog og karismatiske hovedpersoner, bliver vi som læser hvirvlet ind i bogens intensitet og sidder åndeløs til sidste side.

Intensiteten – den her virkelig intense og altoverskyggende kærlighedshistorie mellem en uskyldig og romantisk pige og den mærkede men selvsikre og karismatiske mand – den er hed. Selvfølgelig krydret med den billedlige beskrivelse af deres sex, livets dramaer samt op- og nedture, som vi kender Grey-serien bedst.

Jeg ved godt, nogle anmeldelser har gået på at bogen er meget gentagelse af tidligere bøger.. Jeg mener at det giver sig selv – historien genfortælles og kan ikke ændres på, ud over perspektivet. Det mener jeg dog, E.L. James gør usandsynligt godt, så man virkelig føler, det ér Christian Grey, der fortæller historien. Det gør for mig på ingen måde historien ringere.

Den eneste downside ved bogen er, at jeg efter at have færdiglæst sidste side, sidder tilbage med samme følelse, som efter de tre andre – tomhed. Bogen er  ubeskrivelse intens, at man nærmest føler sig forladt, når sidste side er vendt og det sidste ord er læst.

Jeg ved ikke om det er meningen, der skal komme flere fra Christian Greys perspektiv? – jeg håber det!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.