Hende Jensen blog - "Magtens pris" af Pernille Vørs boganmeldelse

“Magtens pris” (Dominic #2) af Pernille Vørs – boganmeldelse

Hende Jensen blog - "Magtens pris" af Pernille Vørs boganmeldelse

5_5

For bogreolen.dk – køb bogen HER

Titel: “Magtens pris” | Forfatter: Pernille Vørs | Forlag: Mellemgaard

ISBN: 9788793395343 | Udg. dato: 13-11-2015

Catharina og Ian er ikke længere sammen, men glemme ham kan hun ikke uden videre. Hun ved, at hun skal holde sig langt væk fra ham, og som den stædige kvinde hun er, så lykkes det også. Altså lige indtil den dag Ian tilbyder hende et forhold – uden kontrakt – hendes inderste ønske. Med lynets hast indleder de atter et hæsblæsende forhold, men trusler fra omgivelserne bringer deres samliv i fare. Den tillukkede og overbeskyttende Ian vil ikke involvere Catharina, så hun vælger at gå bag hans ryg for at få svar på de hemmeligheder, han tydeligvis har for hende. Og det, hun finder frem til, tvinger hende til at overveje, om det er noget, hun kan leve med. Vil Ian nogensinde være i stand til at åbne sig op? Kan han gengælde hendes kærlighed? Er det kun gennem sex, han kan vise sine følelser? Catharina ved ikke sine levende råd, og mens spørgsmålene hober sig op, drages hun dybere og dybere ind i Ians dystre og fascinerende magtverden.

Da jeg anmeldte “Spillet om sirenen” for nylig, var jeg meget begejstret og snakkede om aldrig at være blevet skuffet i bogen.. Det fortsatte langt ind i denne bog – jeg blev på intet tidspunkt skuffet eller dårligt underholdt i denne fortsættelse.

Faktisk var min umiddelbare reaktion efter at have læst sidste side, som jeg skrev til forfatteren: “Neeeeeej!! Den er forfærdelig!! Fantastisk!! Men forfærdelig på den gode, hårrejsende, tårer-udtrækkende, hjertebankende og lamslående måde!!” – og jeg står ved det!

Historien

For at starte et sted.. Ian og Cat – hovedpersonerne. De er ikke længere sammen, men der er nærmest ikke noget, Cat hellere ville. Ingen af dem fungerer særlig godt hver for sig, de har brug for hinanden. Da de langt om længe finder sammen igen, melder der sig bare så mange problemer, folk der vil dem ondt osv. osv. – magtens pris beskriver det så godt. På intet tidspunkt bliver man efterladt til at sidde, puste ud og tænke “hold nu op”. Man bliver hele tiden holdt til ilden – enten er det den intense kærlighed, der tager pusten fra én, eller også er det, det bankende hjerte i frygt for hvad der nu sker.

Historien med og mellem Ian og Cat er stadig så atypisk, at den på intet tidspunkt bliver kedelig. Det bliver aldrig bare den sædvanlige “stakkels pige og magtfuld mand” – for begge er selvstændige personer, der bare så grusomt har behov for hinanden, men har så meget modgang i at nå dertil. Titlen er ramt så fantastisk. Bogen er indbegrebet af hvad magtens pris må være i et sådan situation.
Samtidig er Pernille Vørs bare en eminent forfatter. Hun formår at bruge sit sprog til at få os til at føle, grine, græde, elske og hade – alt i én bog. Vi når hele vejen rundt, flere gange. Samtidig med historien skrider frem, ønsker vi at bogen aldrig må slutte, for vi har ikke lyst til at undvære Ian og Cat – vi vil hele tiden bare tættere på og vide mere.

Fortsættelse

Jeg har på nuværende tidspunkt svært ved at overskue at skulle vente flere måneder på at få fortsættelsen på historien, og har bare lyst til at genlæse bøgerne igen – og så ved man, det er en god forfatter og gode bøger!

Allerede i starten faldt mit hjerte for et citat som lød:

“Hvis et hjerte først er blevet koldt
Og holdt op med at føle
Kan det så nogensinde blive varmt igen?
Lære at føle igen?
Endda måske lære at elske igen?”

Dét er jeg simpelthen SÅ vild med! Kæmpe applaus til Pernille Vørs. “Magtens pris” er fantastisk! Forfærdelig! Men fantastisk!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.