"Sig ikke at du elsker mig" af Anja Christensen - boganmeldelse på Hende Jensen blog

“Sig ikke at du elsker mig” af Anja Christensen

"Sig ikke at du elsker mig" af Anja Christensen - boganmeldelse på Hende Jensen blog
4_5

Titel: “Sig ikke at du elsker mig” | Forfatter: Anja Christensen

ISBN-13: 9788793257047 | Udg. Dato: 12-12-2015

 

Novelle anmeldt for forfatteren Anja Christensen | Ordlaboratoriet – kan købes her 

Delphine Marchand er en ung skuespillerinde med stor succes på teatret, som er kæreste med den noget ældre teaterdirektør, Karsten. Sammen nyder de stor succes, med en forestilling der kører for udsolgte huse. Alligevel er Delphines humør trist denne december, over udsigten til at skulle fejre jul alene. Karsten er begyndt at opføre sig mærkelig fjernt, og familien har planlagt en juleferie til Thailand. Det ser ud som om Delphine skal sidde alene i lejligheden på Amager og fejre jul. Smagen af succes er ikke så sød, når kærligheden føles som om den forsvinder mellem hænderne, og der står ivrige kvinder i kulissen, og venter på at slå kløerne i hendes elskede. Kan hun få forholdet tilbage på sporet igen? Delphine sætter sig for at finde ud af hvorfor Karsten er så fjern pludselig i denne søde, romantiske julenovelle.

Jeg blev kontaktet af forfatteren til novellen, om jeg kunne tænke mig at anmelde den, og det kunne jeg – historien lød jo sød, og hvem kunne ikke tænke sig at læse en lille sød julenovelle midt i højtiden. Som sagt, så gjort.

Novellen “Sig ikke at du elsker mig” er en sød fortælling, enhver – især det kvindelige køn – nemt kan relatere til. Kærlighed, usikkerhed, parforhold… Alt det mixet sammen med nogle sympatiske personer, det er umiddelbart en god opskrift.

Selve historien er ganske simpel og kunne nemt være blevet kedelig, men det er den ikke. Forfatteren har en evne til at skrive, så selv det mest simple, bliver rart at læse. Jeg er en stor tilhænger af “happy endings” og kærlighedshistorier i det hele taget, så novellen her faldt præcis i min smag og styrkede min tiltro til kærligheden. Selvfølgelig vil jeg gerne have mere, for historien og personerne er godt beskrevet, så jeg vil klart vende tilbage og læse mere fra forfatteren om muligt.

Sproget og måden novellen er fortalt på, flyder og er både nutidig og letlæselig, hvilket gør den til en god oplevelse at læse. Dog har jeg ét kritikpunkt – jeg er meget pernitten hvad angår stavefejl og grammatik, så jeg kunne godt ønske en anelse bedre korrekturlæsning. Det er bare en skam at noget så småt som stavefejl og grammatiske vendinger eller manglende kommaer skal trække ned på læseoplevelsen, men med så kort en historie, skal der ikke meget til at det virker som meget.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.