Boganmeldelse "Stalker" af Lars Kepler

“Stalker” af Lars Kepler

Boganmeldelse "Stalker" af Lars Kepler

5_5

Titel: “Stalker” | Forfatter: Lars Kepler | Forlag: Gyldendal

ISBN: 9788702178838 | Udg. dato: 01-09-2015

Et link til et klip på YouTube – 52 sekunder filmet ind gennem en kvindes soveværelsesvindue. Ingen ved Rigskrim tager det alvorligt. Ikke før kvinden findes myrdet i sit rækkehus. Og ikke før politiet får endnu en filmsekvens …Den nye kommissær Margot Silverman sidder nu på Joona Linnas kontor og kæmper desperat for at identificere kvinden og advare hende. Forgæves.Morderens andet offer hedder Susanna Kern. Hendes mand bliver så chokeret over at finde sin kone dræbt, at han lægger hende i seng og gør hele huset rent. Hvad har han set, der har traumatiseret ham så voldsomt? Margot Silverman presser psykiateren Erik Maria Bark til at forsøge med hypnose for at få svar. Det specielle forhør frembringer ubehagelige minder hos hypnotisøren – og oplysninger, som får ham til at lyve for politiet og begynde sin egen efterforskning.Samtidig har kommissær Joona Linna været forsvundet i over et år, og alle tror, han er død. Næsten alle. For hans kollega Saga Bauer har ikke opgivet at finde ham og få ham ind i kampen mod den bestialske kvindemorder.

Det her er den første bog, jeg har læst både af Lars Kepler, og i serien om Joona Linna (hvor dette er den 5.). Jeg faldt bare for bagsideteksten til “Stalker” og fandt den interessant.

Man kommer hurtigt igang med handlingen – en morder er løs, og denne viser sig både at være stalker og grum. En kæmpe historie med mange forskellige aspekter, personer og ikke mindst tvists udfolder sig foran læseren. Margot Silverman er en sympatisk kvinde, der kæmper på sit felt og må tage utraditionelle midler i brug i kampen mod morderen. Erik Bark deltager, men inden han får set sig om udvikler hans del sig markant anderledes end man ville tro. Historien har et godt flow og der sker hele tiden noget nyt, der gør at læseren aldrig keder sig.

Lars Kepler har et suverænt sprog og måde at fortælle sin historie på. Selvom der var noget historie med undervejs, så var det ikke noget der gjorde bogen kedelig eller som gjorde den træg at komme videre med. Bogen var en klar page-turner, og man måtte bare læse videre for at finde ud af hvad det var for en stalker, og hvad det næste skridt ville være. Jeg regnede personligt ikke ud hvem morderen var før det nærmest var for sent og hele historien udfoldet. Det har forfatteren gjort godt!

Jeg vil klart læse mere af Lars Kepler.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.