Boganmeldelse af "Himlen ved mine fødder" af Jandy Nelson

“Himlen ved mine fødder” af Jandy Nelson

Boganmeldelse af "Himlen ved mine fødder" af Jandy Nelson

5_5

Titel: “Himlen ved mine fødder” | Forfatter: Jandy Nelson | Forlag: Gyldendal

ISBN: 9788702190465 | Udg. dato: 06-11-2015

Anmeldereksemplar fra Plusbog.dk

Lennies storesøster Bailey dør pludselig en dag. En fatal hjertefejl viser det sig. Lennie kan ikke acceptere tabet, og sorgen vælter hende konstant omkuld, hver gang hun rejser sig bare den mindste smule. I sorgen finder hun og Baileys kæreste Toby sammen. De nærer hinandens længsel og føler, at når de er sammen, bliver Bailey en lille smule levende igen.
Men en dag står Joe og banker på Lennies dør. Den nye fyr på skolen, der aldrig har kendt Bailey, og som puster til den glød, der ulmer i Lennie. En længsel efter at leve igen, som Lennie bare ikke vil give plads til. Men Joe er stædig, og Lennie er pludselig splittet mellem Toby, der giver Bailey liv, og Joe, der giver Lennie liv.

Lennie og Bailey har et stærkt søsterbånd, men storesøster Bailey dør pludselig, og efterlader Lennie, morbror Big og bedstemor i dyb sorg, hvor de selv skal finde ud af hvordan de kommer igennem det. Enhver regner hurtigt ud at det langtfra et let, og vil give en del udfordringer. Præcis hvor mange er svært at forestille sig og forudse, og når man blander afdøde Baileys efterladte forlovede og en ny potentiel bejler ind i ligningen, så bliver det først en rodet affære. Jeg var underholdt fra allerførste side af bogen, men samtidig var det også en tankevækkende skrækkelig historie.

Nu har jeg selv et stærkt bånd til min søster, så selvom jeg ikke kan sætte mig ind i den forfærdelige sorg, kan jeg til en vis grænse forestille mig det dybe hul, der må blive efterladt ved en sådan pludselig tragedie. At Lennie og den afdøde søsters kæreste finder fodfæste sammen i sorgen kan ingen fortænke dem i, enhver tackler sorg forskelligt og personerne er beskrevet yderst sympatiske så vi har forståelse for dem.

Forfatteren har gjort et godt stykke arbejde i at beskrive en historie med mange forskellige aspekter; den altoverskyggende sorg, spirende kærlighed, forbudte følelser, skam, skyld og ikke mindst dyb dyb kærlighed. “Himlen ved mine fødder” er meget fuldendt i sin historie og fortællingen skrider frem uden nogensinde at blive for pladderromantisk, forudsigelig eller kedelig. Jeg personligt var spændt frem til sidste side om hvordan det ville gå Lennie, hvordan med kærligheden, og hvordan ville det gå for familien i den dybe sorg – ville de komme igennem det. Jeg kunne sagtens se en forsættelse for mig, og ville springe til med det samme. Jeg er vild med Lennie og især Joe, og er nysgerrig.. Bliver sorgen lettere at bære, kommer Lennie videre med musikken, kommer Toby over det uden for mange ar på sjælen, og hvad med Joe?…. – jeg stemmer helt klart for en fortsættelse af historien!

Jeg er vild med bogen. Dens historie, personer og flow – det har forfatteren gjort godt. “Himlen ved mine fødder” er klart røget ind som én af favoritterne… især hvis forfatteren lytter og laver en fortsættelse 😉 Bogen kan ikke få mindre end 5 ud af 5.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.