Københavns brand - Manus Albino 1 af Søren og Morten Ellemose

“Københavns brand (Manus Albino 1)” af Søren og Morten Ellemose

Københavns brand - Manus Albino 1 af Søren og Morten Ellemose

4_5

Titel: Københavns brand (Manus Albino 1) | Forfatter: Søren og Morten Ellemose | Forlag: Forfatterskabet.dk

ISBN: 9788740495546 | Udg. dato: 28-10-2013

Anmeldereksemplar fra forfatterne

Et afhugget hoved i en jadegrøn rejsekuffert, en madelskende kriminalkommissær, en assistent fra Mensa og en pågående journalist, der bruger sex i jagten på forsider. Kriminalkommissær Henning Lorentzen kastes ud i sin karrieres sværeste sag, da sporene leder efterforskningen i retning af gamle naziforbrydelser og samfundets top. Københavns brand er den første bog i serien om Manus Albino.

Jeg elsker en god krimi, og et afhugget hoved, en sympatisk kriminalkommissær, en elskelig assistent og en historie der udvikler sig hele tiden – hvad mere kan man forlange! Ok ok.. Bogen var riiigtig tung for min tablet, så det gik meget trægt med at vende sider, især jo længere jeg kom i bogen – det trak rigtig meget ned på læseoplevelsen, men ellers var jeg overordnet set fanget og godt underholdt.

Det er en god historie – den sympatiske kriminalkommissær med en skøn assistent der skal opklare sagen, der hele tiden skifter vinkel, selv om der ikke er mange spor at gå efter. Forfatterne til “Københavns brand” (en titel jeg i øvrigt, stadig ikke har forstået den fulde mening med?) har gjort et godt arbejde med en god bund i en krimi, jeg formoder, udvikler sig mere i de kommende bøger om Manus Albino. Der ligger et ordentligt stykke researcharbejde bag, kan jeg godt forestille mig, men det er gennemført. De historiske dele i bogen kan godt virke lidt tunge at komme igennem, men det er en del af en helhed. Jeg synes sproget er brugt godt og historien er fortalt uden at være kedelig eller langtrukken. Slutningen var for mig en smule antiklimaktisk i forhold til hvad jeg havde forestillet mig, men jeg formoder det hele udvikler sig mere hen over de næste bøger og giver en helhed til slut.

Den skal lige have lov at bundfælde sig, men jeg er interesseret efter at læse mere og var fanget i det store hele undervejs, derfor de 4 hjerter for historien og fortællemåden. Jeg glæder mig til at fortsætte med de øvrige i Manus Albino serien.

1 tanke om ““Københavns brand (Manus Albino 1)” af Søren og Morten Ellemose”

  1. Pingback: Københavns Brand (Manus Albino 1) af Søren & Morten Ellemose

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.