"Mig før dig" af Jojo Moyes boganmeldelse

“Mig før dig” af Jojo Moyes

"Mig før dig" af Jojo Moyes boganmeldelse

5_5

Titel: “Mig før dig” | Forfatter: Jojo Moyes | Forlag: Rosinante & Co

ISBN: 9788763827966 | Udg. dato: 01-10-2012

Lou Clark ved en masse ting. Hun ved, hvor mange skridt der er fra bussen og hjem. Hun ved, at hun elsker sit arbejde på The Buttered Bun, og hun ved, at hun måske ikke elsker sin kæreste Patrick så højt, som hun burde. Hvad Lou Ikke ved, er, at hun lige om lidt mister sit job, og at det bestemt ikke er nemt at få et nyt.Will Traynor ved, at han ikke længere har lyst til at leve. Han ved, at livet nu føles småt og glædesløst, efter at han er blevet lam i stort set hele kroppen – og han ved præcis, hvordan han vil gøre en ende på elendigheden. Hvad Will ikke ved, er, at Lou lige om lidt vil bryde ind i hans liv og gøre hans dagligdag knap så farveløs.Og hvad ingen af dem ved, er, at de kommer til at forandre hinandens liv for altid.

Jeg havde godt hørt at “Mig før dig” skulle være god. Jeg havde også godt hørt, at den skulle være en tåreperser. Men jeg havde på ingen måde forestillet mig, hvor opslugt jeg ville blive, hvor fantastisk jeg ville synes den var, eller hvor mange tårer, den ville trække ud af mine øjne. “Mig før dig” er intet mindre en forfærdelig fantastisk – og Jojo Moyes er en excellent forfatter, med ordet og følelserne fuldstændig i sin magt!

Lou Clark er en sprudlende personlighed. Hun er af den type, mange af vi andre beundrer og smiler af. Hun møder den lukkede Will, der efter en ulykke er lam og skal have hjælp til nærmest alt. Uden at vide et klap om hvad det betyder for ham, hans liv eller hvordan man bedst hjælper sådan én som ham, begiver hun sig ud i opgaven med krum hals og en ukuelig vilje. Et lille stykke af gangen, i noget der virker som en ufattelig lang kamp, får hun hakket hul ind i Wills lukkede verden og får ham åbnet bare en smule, til at nogle følelser kan opstå.

I “Mig før dig” har Jojo Moyes gjort noget fantastisk. Hun har skabt en verden, hvor vi som læser er helt med fremme og får vores følelser trukket ud og rundt. Hun lader os krumme tæer sammen med Lou, kæmpe sammen med hende, og ikke mindst føle sammen med hende og Will. Vi får sommerfugle i maven, mærker angsten knuge og ikke mindst sorgen ramme.

Da først vi mærker angsten er det for sent at vende om – vi ønsker heller ikke at vende om og lægge bogen fra os – vi er nødt til at kæmpe videre igennem den sidste store del af bogen med tårer flydende ud af øjnene. Tag ikke fejl; “Mig før dig” trækker ufattelig mange tårer. Den skildrer en barsk historie, propfuld af følelser. Den bliver aldrig kedelig eller træls at læse.

Jeg vil anbefale den til enhver, men samtidig råde til at man husker en kasse kleenex. Den er forfærdelig på den fantastiske måde!

4 tanker om ““Mig før dig” af Jojo Moyes”

  1. Pingback: Bogfinken - Stadig mig af Jojo Moyes ~ boganmeldelser og bogsnak hos Bogfinken!

  2. Pingback: 5 bøger, der har fået mig til at græde - Bogfinkens bogblog

  3. Pingback: "Tillykke! Du har vundet i vores anmelder-konkurrence..."

  4. Pingback: "Mig uden dig" af Kelly Rimmer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.