"Havfruens Død" af Søren og Morten Ellemose - boganmeldelse Hende Jensen blog

“Havfruens død” (Manus Albino 3) af Søren og Morten Ellemose

"Havfruens Død" af Søren og Morten Ellemose - boganmeldelse Hende Jensen blog

Titel: “Havfruens død (Manus Albino 3)” | Forfattere: Søren og Morten Ellemose | Forlag: Forfatterskabet.dk

ISBN: 9788740476804 | Udg. dato: 24-01-2014 | Sideantal: 354

Anmeldereksemplar fra forfatterne

Hendes majestæt Dronningen er død. En rystet nation kæmper med sorgen over landets royale overhoved, da nye begivenheder tvinger nationen i knæ. En serie nøje planlagte terroraktioner mod udvalgte steder og personer bringer Danmark på randen af opløsning. Den hårdt kvæstede kriminalkommissær Henning Lorentzen og hans assistent, Louise Jensen, kastes ud i en ekstrem jagt i det endelige opgør med den superintelligente milliardærsøn Sebastian de la Cour.

Hvor jeg tog min tid mellem 1’eren og 2’eren, gik jeg direkte fra nummer 2 til Manus Albino 3. Det gjorde jeg, fordi jeg var fanget – jeg ville vide mere og det kunne kun gå for langsomt. Bog 2 slutter af med at landets dronning er død – forårsaget af Sebastian. En ubærlig tanke for det ganske land, og det sammen med rækken af andre grusomheder, begået og/eller udtænkt af én og samme unge milliardær, kendt som Manus Albino.

Manus Albino 3 formår at holde tempoet og interessen fra forrige bog, og man synker som læser dybere og dybere ned i universet, tragedierne, sorgen og ikke mindst hadet og ønsket om hævn. Det er fortællingen om noget der i teorien kunne lade sig gøre, og er en tankevækkende og skrækkelig fortælling om hvor lammet et land og en befolkning kan blive. Det er fortællingen om den hyperintelligente dreng, der er så fuld af had og hovmod, der smider den ene tragedie i hovedet på befolkningen efter den anden, men som til sidst også knækkes af nogle utrættelige kræfter.

Jeg nød bøgerne, og i særdeleshed Manus Albino 3, men jeg må dog også indskyde at slutningen, eller det der ledte op til slutningen – selve afslutningen på angrebet fra Manus Albino – var en smule antiklimatisk for mig. Jeg havde næret et håb til at Sebastian ville blive knækket i sit eget spil, men det var ikke helt det, jeg oplevede desværre. Bogen, og slutningen, er udmærket. Jeg blev nok forvænt undervejs med den gode historie og de pludselige plot-tvists og forventede hele tiden mere. Bogen slutter dog med en cliffhanger der vil noget, og jeg ser med spænding frem til eventuelle fortsættelser af historien – hvordan så end forfatterne vil formå det.

2 tanker om ““Havfruens død” (Manus Albino 3) af Søren og Morten Ellemose”

  1. Pingback: Havfruens død - FORFATTERSKABET.DK

  2. Pingback: Status for marts 2016

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.