Forberedelse til næste liv af Atticus Lish - boganmeldelse Hende Jensen blog

“Forberedelse til næste liv” af Atticus Lish

Forberedelse til næste liv af Atticus Lish - boganmeldelse Hende Jensen blog

Titel: “Forberedelse til næste liv” | Forfatter: Atticus Lish | Forlag: Politikens Forlag

ISBN: 9788740027013 | Udg. dato: 26-03-2016 | Sideantal: 448

Anmeldereksemplar fra Plusbog.dk

I årene efter 9/11 immigrerer Zou Lei illegalt til USA fra Kina. I New Yorks beskidte sidegadekøkkener arbejder hun under forfærdelige forhold for at få del i den frihed, hendes nye hjemland har at tilbyde sine indbyggere.  Brad Skinner lider af posttraumatisk stress. Han er veteran efter tre ture til Irak og tager til New York med ét i sinde: at forsvinde i byen og glemme, hvad han har set. Skinner er ødelagt, aggressiv og vred, og hans vej ind i samfundet synes næsten dødsdømt. Men da han møder Zou Lei opdager de sammen, at en ny begyndelse måske er mulig for dem begge – hvis altså de overlever hjemløsheden, varetægtsfængslingerne og Skinners frygtelige mareridt.  Igennem Zou Lei og Skinners øjne og hjerteskærende skæbner blotlægges et moderne Amerika set fra samfundets udkant. Den amerikanske drøm vendes på hovedet i de e medrivende, rå og realistiske samfundsportræt, hvis dybeste, bankende hjerte er en inderlig kærlighedshistorie.

Åh den her var bare slet ikke mig! Ud fra teksten og anmeldelserne, lød den enormt spændende og medrivende – og det var bare slet ikke hvad jeg fandt. Fra første side havde jeg svært ved at holde fokus og interessen ved lige, og det blev ikke bedre jo længere jeg kom.

Historien er speciel – vi møder Zou Lei som er en illegal indvandrer, der arbejder rundt omkring i sidegadekøkkener for at overleve. Hun er flittig, arbejdsom og klager ikke. Senere render vi ind i Skinner, som er en ødelagt mand. Han og Zou Lei finder sammen i et slags tilhørsforhold og det er så dér, den store kærlighedshistorie skulle finde sted.

Fortællerstilen er endnu mere speciel. Det var den, jeg lagde først mærke til. Størstedelen af bogen foregår i en slags samtale hvor hovedpersonerne snakker handlingen, og det fungerer. Altså det er lidt som om at den historie skal fortælles på den måde – det er den lavet til. Men for mig, fungerede det ikke. Jeg kunne ikke rigtig døje den måde at fortælle en historie på, så for mig, gjorde det ikke noget godt.

Forberedelse til næste liv får kun 2 hjerter af mig. Det gør den fordi historien egentlig er interessant og jeg godt kan forstå, mange finder den imponerende. Men mig fængede den bare ikke ved. Jeg kunne ikke holde interessen gennem bogen. Fortællerstilen, sproget og selve måden handlingen, personerne mv. er fortalt på, var bare ikke mig. Ud fra hvad jeg havde hørt og læst om den, sidder jeg tilbage skuffet må jeg indrømme.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.