Efter dig af Jojo Moyes boganmeldelse Jensens bogblog

“Efter dig” af Jojo Moyes

Efter dig af Jojo Moyes boganmeldelse Jensens bogblog

Titel: “Efter dig” | Forfatter: Jojo Moyes | Forlag: Rosinante & Co

ISBN: 9788763841948 | Udg. dato: 08-10-2015 | Sideantal: 448

Halvandet år efter at Lou er blevet forladt af Will, kæmper hun stadig for at komme videre i sit liv. Dagene tilbringer hun med at arbejde som servitrice i en trøstesløs lufthavnspub, og nætterne alene i sin triste, halvtomme lejlighed. Lige indtil den sene aften, hvor det ringer på hendes dør …

Will er væk. Lou er efterladt og kæmper for at komme igennem sorgen og ud på den anden side, hvor Will mente, hun skulle leve livet. Hun gør, som Will befalede – hun tager ud at rejse, også til Paris, men hun finder aldrig rigtigt det hun søgte. Hun finder sig senere fanget i et træls job, alene og uden udsigt til lykke. Men pludselig dukker et stykke af Will op i kraft af hans ukendte datter, og tingene tager fart til både det gode og dårlige. Sam kommer ind i billedet, og pludselig øjner vi læsere en snert af lykke. Et nyt job blander sig i horisonten, men tør hun, og bør hun?

Jeg græd mange tårer til forgængeren til “Efter dig”. Den rørte mig dybt og jeg glædede mig til fortsættelsen, men ventede længe fordi jeg alligevel ikke helt turde når den første havde været så god. Jeg fik endelig givet mig i kast med den, og selv om den ikke trak helt så mange tårer som forgængeren, fortsatte den historien rigtig godt.

Jojo Moyes har en gave. Hun formår at fortælle en hel masse i en, egentlig simpel, historie. Kærlighed, masser af følelser og udfordringer, er vel egentlig de banale stikord, men der fortælles så meget og føles så meget undervejs, at det er svært ikke at føle sig helt overrumplet og fanget. På intet tidspunkt bliver historien eller de banale stikord kedelige. De føles aldrig banale. Bogen bliver ikke bare en fortælling af trivialiteter, men en rejse igennem ukendt farvand og en udvikling uden lige. Alle kan relatere og føle med. Tårerne løber af sig selv. Smilet kommer automatisk. Sommerfuglene finder selv vej til maven.

“Efter dig” rummer afslutningen på historien godt, og lader alligevel døren stå på klem. Jeg elsker personerne og jeg elsker historien. Jeg har lyst til at læse alle bøger af Jojo Moyes – og så ved jeg, jeg er imponeret!

1 tanke om ““Efter dig” af Jojo Moyes”

  1. Pingback: Stadig mig af Jojo Moyes ~ Bogfinkens bogblog

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.