Jeg er her stadig af Clélie Avit boganmeldelse Jensens bogblog

“Jeg er her stadig” af Clélie Avit

Jeg er her stadig af Clélie Avit boganmeldelse Jensens bogblog

Titel: “Jeg er her stadig” | Forfatter: Clélie Avit | Forlag: Lindhart & Ringhof

ISBN: 9788711466018 | Udg. dato: 30-10-2015 | Sideantal: 264

Elsa har været involveret i en frygtelig skiulykke og ligger nu i koma på hospitalet. Det er flere måneder siden, og der er ingen bedring eller livstegn fra den unge kvinde. Desværre ved lægerne ikke, at Elsa kan høre alt, men er fanget i sin lammede krop.
En dag forvilder Thibault sig ind på hendes stue. Han har taget fejl af døren ind til sin bror, som også er indlagt. Thibault beslutter sig for at blive og tage et hvil, men stilheden føles tung, og Thibault begynder at tale til hende. Uventede varme følelser opstår.
Kan kærligheden påvirke sanserne? I så fald er tiden knap, for lægerne og familien har givet op og påtænker at koble Elsa fra de livsnødvendige maskiner, men Thibault tror stadig på mirakler.

Elsa ligger i koma på sygehuset. Ingen ved, hun kan høre alt, der foregår, men er lammet i sin krop uden at kunne gøre andet end lytte og tænke. Thibaults bror har i en brandert kørt to piger ned og ligger på samme sygehus hvor han skal komme sig efter ulykken. Thibault kan ikke tilgive ham hvad han har gjort, og kommer kun modvilligt på sygehuset – indtil han en dag forvilder sig ind på Elsas stue. Her finder han en han kan snakke med, selv om hun ikke svarer ham, og fra begge sider begynder der over tid at opstå følelser. Tiden er dog desværre knap, for ingen aner at Elsa er vågen indeni sin sovende skal og lægerne mener ikke, det er sandsynligt hun nogensinde vågner op og vil derfor slukke for maskinerne, der holder hende i live.

Måden “Jeg er her stadig” fortælles på er fænomenal. Måden at fortælleren skifter mellem Elsa og Thibault fungerer fuldstændig. Den giver historien fra flere aspekter og giver historien en kant, som ellers ville mangle. Historien i sig selv er sød og livsbekræftende, men kanten tilføjer lige det ekstra, der gør det til en pageturner.

Jeg havde hørt meget godt om “Jeg er her stadig” og jeg blev ikke skuffet. Bogen var kortere end jeg havde forventet, men på den anden side, er der nok grænser for hvor lang tid man kan trække historien inden den bliver langtrukken. Det er lykkedes forfatteren rigtig godt at finde balancen omkring længen. Hverken for kort så det bliver forjaget, men heller ikke for lang så det bliver langtrukkent. Eneste minus jeg har er at jeg nu sidder og ønsker mig brændende en fortsættelse.

“Jeg er her stadig” er en rigtig vellykket debut af en meget dygtig forfatter.

2 tanker om ““Jeg er her stadig” af Clélie Avit”

  1. Pingback: Status #3 - marts 2016 - læseoplevelser og status - Bogfinken bogblog

  2. Pingback: Book haul #1

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.