Status #3 – marts 2016

Ifølge status for februar blev det til 6 bøger på 2216 sider. Jeg havde flere hjemmedage og fik derfor ikke læst helt så meget. Her kommer optælling for marts med lidt diskussion af noget af det læste.

Status - Jensens bogblog

Status #3 – marts total (9 bøger (dog var én af dem en novelle) – 2461 sider)

Fange nr. 21 (Manus Albino 2)” af Søren og Morten Ellemose (283 sider)
Havfruens død (Manus Albino 3)” af Søren og Morten Ellemose (354 sider)
Forberedelse til næste liv” af Atticus Lish (448 sider)
De værste sår er de, der ikke bløder” af Mads-Peder Winther Søby (13 sider)
Fornuft og følelse” af Jane Austen (380 sider)
Efter dig” af Jojo Moyes (448 sider)
Jeg er her stadig” af Clélie Avit (264 sider)
Calendar girl: Januar” af Audrey Carlan (102 sider)
Ofrene” af Morten Brask (169 sider)

Hvilken bog var marts’ bedste læseoplevelse?

Jeg tror faktisk, det må være “Fornuft og følelse”. Den blev læst som en read-along med LOVEBOOKS og det var meget godt, for ellers tror jeg egentlig ikke, jeg var kommet igang med den. Jeg har aldrig rigtig læst klassikere, og er sikkert gået glip af meget, men har altid haft lyst til at komme igang. Bogen overraskede mig meget. Den var hverken tør eller kedelig. Faktisk var den fyldt med humor, levende sprog og masser af følelser. Jeg blev fra start draget, interesseret og fanget af et kæmpestort univers. Jeg er vild med Jane Austens måde at skrive på, de personer hun maler og den verden hun kreerer. Jeg synes det er fantastisk at værker, skrevet for så mange år siden, stadig kan findes frem og være relevante. Hun formår at sætte ikke alene fantasien, men også tankerne igang ved at lade læseren selv tolke, fantasere og forstå.

Hvilken bog havde jeg glædet mig mest til at læse?

Jeg havde glædet mig mest til at læse “Efter dig”. Det havde jeg fordi jeg græd mange tårer til forgængeren, “Mig før dig”. Jeg ventede med vilje med fortsættelsen, fordi en fortsættelse af en så god bog, bare aldrig kan leve 100% op til forventningen. Bog nummer to ramte mig ikke lige så meget som den forrige, men den var rigtig god og afsluttede historien godt. Jeg er glad for jeg ventede lidt, men den skuffede mig ikke.

Hvilken bog skuffede mig mest?

Uden tvivl skuffede “Forberedelse til næste liv” mig mest. Jeg var slet ikke fanget eller holdt interesseret. Ud fra hvad jeg læste om bogen havde jeg store forventninger, ikke mindst fordi den ud fra hvad der blev skrevet om den, skulle være inderlig, rå og medrivende. Den skulle fortrættere en stor kærlighedshistorie på kanten – alt det forventede jeg. Men jeg mener ikke, det var hvad jeg fik. Jeg fandt slet ikke interesseren undervejs, og fortællerstilen var slet heller ikke mig. Uden tvivl en stor skuffelse. Den fik to stjerner, alene på selve historien i den, som i og for sig, var god, og kunne have resulteret i en rigtig god bog, hvis det var blevet forvaltet bedre – set med mine øjne.

Hvad har jeg på læselisten for den næste tid?

Helt klart flere klassikere! Jeg har forhørt mig lidt ang. hvad man “bør” læse, og hold nu op, der er mange klassikere, jeg nærmest ikke kan vente med at få læst. Det er lidt farligt at der kommer skattepenge retur i denne måned – det kunne godt gå hen og blive en dyr fornøjelse.

Ud over bøgerne, jeg nævnte i forrige status er der selvfølgelig kommet flere til. For at nævnte et par stykker:

“Stolthed og fordom” af Jane Austen
“Emma” af Jane Austen
“Stormfulde højder” af Emily Brontë
“Tess d’Urberville” af Thomas Hardy
“Den lille prins” af Antoine de Saint-Exupéry
“Moby Dick” af Herman Melville
“Huckleberry Finn” af Mark Twain
“Jane Eyre” af Charlotte Brontë
“Det forsømte forår” af Hans Scherfig

I wish for books - Jensens bogblog

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.