"Englens død" boganmelselse - Jensens bogblog

“Englens død” (Dominic #3) af Pernille Vørs

"Englens død" boganmelselse - Jensens bogblog

5_5

Titel: “Englens død” | Forfatter: Pernille Vørs | Forlag: Mellemgaard

ISBN: 9788771900095 | Udg. dato: 11-04-2016 | Sideantal: 362

[ Anmeldereksemplar fra Forlaget Mellemgaard og forfatteren ]

Alt er vendt op og ned i Catharinas liv, efter hun er blevet introduceret for Ian Dominics verden. Til trods for de voldsomme ting, som han har udsat hende for, har han stadig en plads i hendes hjerte. Da han erklærer sin kærlighed til hende, sætter hun ham ubevidst på en prøve, men i virkeligheden er det hende selv, der igen bliver udfordret, da hun finder ud af Ians livslange hemmelighed. Den hemmelighed, der til dels er skyld i hans mørke side. Catharina kan ikke lade hemmeligheden ligge og begynder derfor at grave dybere i Ians fortid – uden hans viden. Men en fortid kan være hemmeligholdt af så mange årsager. Det er ikke kun Ian, der har interesse i at holde sandheden skjult, andre med mere dystre intentioner ser også gerne at fortiden forbliver fortid.

Jeg har ventet med længsel på at den sidste og afsluttende bog i Dominic trilogien skulle udkomme så jeg kunne få afrundet en fantastisk historie.. Og alligevel var det med en smule vemod, jeg tog bogen op, og ikke mindst vendte sidste side. Jeg følte mig egentlig slet ikke klar til at sige farvel til Ian og Cat. En virkelig god bog er for mig hvor jeg bliver underholdt, får smil på læben og tårer i øjenkrogen. En fantastisk bog er den, jeg ikke ønsker at slippe og hvor jeg bliver trist over at sige farvel. “Englens død” er af den fantastiske slags.

Historien

Catharina forsøger at komme videre uden Ian. Hun gør sit bedste, men enhver kan forstå hun i de aller inderste kroge længes tilbage til ham. Vi romantikere lider med hende i hendes længsel og vores hjerter bobler da de (selvfølgelig), længe ventet, finder sammen igen. Her stopper det jo naturligvis ikke, og der skal så mange farer, udfordringer og sorger til, inden bogen finder sin afslutning. Catharina graver i Ians fortid og hemmeligheder. Det meste er dystert og næsten ikke til at bære og til tider er alt ved at falde sammen.

Pernille Vørs har skrevet en fantastisk trilogi. “Englens død” er for mig, markant den bedste i serien og afrunder det hele perfekt – uanset at jeg egentlig ikke ønsker, historien skal være slut. Forfatteren formår at skrive så der hele tiden sker noget. Lige når man tror, man kan slappe lidt af og nyde kærligheden i bogen, sker der noget nyt som får læseren til at rykke ud på stolekanten, smile eller knibe en tåre. Historien bliver aldrig triviel eller kedelig – okay, jeg havde nok regnet visse dele i bogen ud noget tid inden slutningen, men selv det faktum, får forfatteren drejet til at man alligevel hele tiden ikke kan vide sig sikker, og i hvert fald aldrig keder sig uanset.

Universet

Jeg har læst flere serier i samme genre, men jeg mener helt klart at Dominic trilogien skiller sig ud. Det her er stærke og gæve Cat, der er rødtop både af udseende og temperament. Hun er skæppeskøn og har præcis den kant, der gør hende fantastisk at følge. Jeg elsker at hun er den, hun er – stærk og hidsig. Hun er ikke nogen usikker, “intet” som møder en stor og stærk mand. Hun har sin egen kant at stå imod med da hun møder den, naturligvis, lækre, magtfulde og dominante Ian. Man kunne forfalde til at tro det er “Fifty shades” om igen, men jeg synes slet ikke de er sammenlignelige. Fantastiske serier begge to, men også så meget andet.

Pernille Vørs har evnet at skrive en trilogi i en genre med mange andre, men hvor den alligevel har mange elementer som ikke findes andre steder. Hun har skabt nogle fantastiske personer og en historie som er dyb, interessant, tankevækkende og egentlig grusom til tider.

Afslutningen

Jeg læste primært bogen i bussen og det kan ikke anbefales. Jo selvfølgelig kan det, det – den er eminent til at holde fokus og sikre at man føler busturen kun varer et øjeblik, men det kan være svært at lade være med at smile som et fjols eller tørre en tåre fra øjet. Man er ikke rigtig selv herre over de følelser, bogen bringer med sig. Forfatteren har en gave, og det er endnu en gang blevet bevist med “Englens død”.
Stor applaus til Pernille Vørs for denne afslutning på en fantastisk trilogi. -også selv om at jeg er trist over at det virkelig var afslutningen, og nu bare har lyst til at genlæse hele serien. Jeg vil glæde mig til at læse mere fra hendes side.

Jeg kan anbefale alle, der er til den erotiske genre og/eller bare kærlighed i det hele taget, at læse Dominic trilogien.

1 tanke om ““Englens død” (Dominic #3) af Pernille Vørs”

  1. Pingback: Status for Juni 2016 (og yderligere opsamling)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.