"Eksperimentet" af Catrine Tollström - boganmeldelse på Jensens bogblog

“Eksperimentet” af Catrine Tollström

"Eksperimentet" af Catrine Tollström - boganmeldelse på Jensens bogblog

5_5

Titel: “Eksperimentet” | Forfatter: Catrine Tollström | Forlag: HarperCollinsNordic

ISBN: 9788793400023 | Udg. dato: 21-03-2016 | Sideantal: 384

[ Anmeldereksemplar fra HarperCollins Nordic ]

Det er den største svenske satsning inden for reality-tv nogensinde. En række ekstreme personligheder ankommer til den isolerede paradisø Palawu, og Åse Nordenskiöld skal styre produktionen. Men da kontakten til fastlandet afbrydes på uforklarlig vis, bliver det psykologiske spil imellem deltagerne mere tydeligt. Et skræmmende hændelsesforløb tager sin begyndelse. Sandheden går snart op for alle på øen at i dette dødelige spil, kan man ikke stole på andre end sig selv.

Jeg elsker et godt gys, så en psykologisk thriller, og så om det højaktuelle emne med reality-tv, var en god kombination, så allerede fra jeg læste teksten om bogen var jeg interesseret og ville vildt gerne igang med at læse den. Titlen “Eksperimentet” skulle vise sig at blive højst aktuelt og en velvalgt titel.

"Eksperimentet" af Catrine Tollström - boganmeldelse på Jensens bogblog

Vi springer direkte ind i at Åse skal til Palawu for at styre produktionen. Vi får præsenteret et hold af medarbejdere, styr på sagerne, og ikke mindst de håbløse reality-deltagere. Alt er klart til at igangsætte en spændende sæson af reality-tv på en øde ø. Men, men, men.. Pludselig begynder uheldene at ramle ned – forbindelsen til fastlandet forsvinder, generatorer der stopper, og da Åse omsider finder frem til hotellet på øen, er det med livet som indsats og en masse mennesker, der er forsvundet.

Emnet

Jeg var fanget fra første side! Hele emnet omkring reality-tv er skræmmende interessant. “Eksperimentet” rammer så godt ned i en aktuel tidsalder, og forfatteren formår at beskrive hændelser, følelser og tanker så ekstremt vel, at enhver kan relatere og blive skræmt. Det med at mange mennesker lever og ånder for at se, og være med i, reality-tv. Et behov for at blive set og blive kendt. Alt imens verden farer forbi med sine problemer, vi bør tage os af og nære relationer vi bør give mere tid.

"Eksperimentet" af Catrine Tollström - boganmeldelse på Jensens bogblog

Forfatteren har med “Eksperimentet” fået skabt en så rammende scene, at vi både smiler, griner, fælder en tåre men bestemt også tænker. Hele bogen og historien er så skrækkelig tankevækkende, at det ikke bare er underholdning. Man mærker tydeligt at historien er gennemarbejdet, der er tænkt over detaljerne, personbeskrivelserne mv., men ikke kun det. Man fornemmer tydeligt forfatterens uddannelse indenfor adfærdspsykologi. Det skinner klart igennem, at det ikke bare er opspind fra fantasien der ligger til grund for hele historien.

Virkelig velskrevet bog, fantastisk fortælling og en skræmmende historie. Applaus til forfatteren!

"Eksperimentet" af Catrine Tollström - boganmeldelse på Jensens bogblog

1 tanke om ““Eksperimentet” af Catrine Tollström”

  1. Pingback: Status #4 - Juni 2016 (og yderligere opsamling) - Bogfinkens bogblog

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.