"Ravnenes hvisken" af Malene Sølvsten boganmeldelse på Jensens bogblog

“Ravnenes hvisken” af Malene Sølvsten

"Ravnenes hvisken" af Malene Sølvsten boganmeldelse på Jensens bogblog

5_5

Titel: “Ravnenes hvisken” | Forfatter: Malene Sølvsten | Forlag: Lindhart & Ringhof

ISBN: 9788711482742 | Udg. dato: 01-06-2016 | Sideantal: 531

[ Anmeldereksemplar fra Plusbog ]

17-årige Anne kan se hændelser i fortiden, og en nat genoplever hun et uhyggeligt gammelt mord. En rødhåret pige bliver myrdet og får skåret et runetegn i ryggen. Men kort efter begynder rødhårede piger at blive dræbt på egnen, og tegnet er på dem alle.
Pludselig er den lille by fuld af fremmede. De har mystiske kræfter, og de kredser om Anne, som ikke er vant til at have folk tæt på. Den asatroende Luna, den gudesmukke Mathias og den mystiske Varnar ønsker alle at hjælpe hende. Men er de venner eller fjender? Kan hun stole på sine følelser efter et helt liv alene?
En vil hun forelske sig i.
En vil blive hendes bedste ven.
En vil redde hendes liv.
Og en vil slå hende ihjel.

Jeg var lidt ambivalent da jeg modtog “Ravnenes hvisken”. Jeg var pirret af teksten om bogen, men samtidig vidste jeg også godt at jeg egentlig ikke var voldsomt meget til fantasybøger og alt det overnaturlige. Interessen fra teksten om bogen vandt, og det endte jeg med at blive utrolig glad for.

Universet

Allerede fra første side var jeg fanget af bogens univers. Vi støder direkte ind i Anne. Anne er anderledes, det ved hun og alle andre, og hun holder sig faktisk helst væk fra alle andre. Hun har været igennem meget i sit liv, og er tilfreds med at leve alene med hunden Monster, væk fra alle andre. Hun har nemlig evner; hun kan se fortiden. Det kommer dog pludselig til udtryk ved en gentagen drøm om et mord, som skal vise sig at forme hendes liv den næste tid.
Kort efter møder vi skønne, farverige Luna, smukke Mathias og mystiske Varnar. Alle folk, som vi kommer til at holde af, men hvor vi først skal forstå deres plads i historien. Pludselig er der flere, der viser sig at være anderledes og have kræfter, og det er ikke længere så let at finde ud af, hvem der er ven, og hvem der skal forestille at være fjende.

Historien

Malene Sølvsten har med “Ravnenes hvisken” virkelig skrevet et mesterværk der kan drage selv den mest ihærdige ikke-fantasy-elsker. Hun har formået at blande ungdom, kærlighed, frygt og overnaturlighed i en mixtur som er spiselig og interessant for mange. Jeg blev holdt til ilden og ønskede hele tiden at læse mere. Jeg faldt fuldstændig for kærlighedshistorien i bogen, og ønsker at høre mere til den. Samtidig er jeg nysgerrig på hvordan det dog skal gå Anne fremover, og ikke mindst var jeg forfærdet over hvem det var, der ville slå hende ihjel; den havde jeg på ingen måde set komme!

Virkelig velskrevet historie. “Ravnenes hvisken” er røget direkte ind blandt favoritterne, og jeg kan nærmest ikke vente til fortsættelsen kommer i 2017.
Meget anbefalelsesværdig for alle der kan lide fantasy og kærlighed. Er man ambivalent som jeg var, så læs den alligevel. Den overrasker!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.