Bogfinken - Crossfire #1 - "Blottet for dig" - boganmeldelse

“Blottet for dig” (Crossfire #1) af Sylvia Day

Bogfinken - Crossfire #1 - "Blottet for dig" - boganmeldelse

5_5

Titel: “Blottet for dig” (Crossfire #1) | Forfatter: Sylvia Day| Forlag: Politikens Forlag

ISBN: 9788740008814 | Udg. dato: 06-10-2012 | Sideantal: 319

Gideon Cross kom ind i mit liv lige så pludseligt og uventet som et lyn i mørket.Han var uimodståelig – smuk og intelligent. Jeg var tiltrukket af ham, som jeg aldrig før har været tiltrukket af noget eller nogen i hele mit liv. Jeg længtes efter hans nærvær og berøring, selvom jeg var klar over, at det ikke ville føre til noget godt. Jeg var ufuldkommen og ødelagt, og Gideon vidste det. Han havde sine egne dæmoner at slås med. Hans kærlighed forandrede mig, og jeg bad til, at vores fortid ikke ville skille os ad. Blottet for dig er den første bog i den stærkt erotiske Crossfire trilogi om Eva og Gideon. Eva begynder på sit nye job på et reklamebureau i New York. Bygningen, hvor reklamebureauet ligger, er ejet af Gideon Cross. Allerede da Eva og Gideon møder hinanden første gang, er kemien mellem dem øjeblikkelig og overvældende. Men begge har de store følelsesmæssige ar, og et almindeligt, sundt kærlighedsforhold er fremmed for dem.

Jeg har læst Crossfire serien én gang tidligere, så dette er en genlæsning. Det er i anledning af at 5’eren netop er udkommet. Jeg blev fanget af fortællingen om bogen, for forsiden gav absolut intet. Den siger mig intet. Og dog minder den mig om Gideons væsen, som vi stifter mere bekendtskab med undervejs. Jeg elsker, at jeg allerede i introduktionen til bogen kan fornemme intensiteten i deres historie. Jeg fornemmer hvor meget de har at kæmpe med. Det fanger mig og interesserer mig at der loves så meget dybde allerede fra starten.

Forfatteren

Crossfire serien er det eneste, jeg endnu har læst af Sylvia Day. Hun er en international bestseller forfatter der slog rigtig hul på markedet i 2012 med netop denne “Blottet for dig” som er den første ud af 5 i Crossfire serien. De øvrige er “Spejlet i dig”, “Bundet til dig”, “Fanget af dig” og slutteligt den nye “I et med dig”. Seriens hovedpersoner er Gideon Cross og Eva Tramell. Crossfire er det imperium Gideon har bygget op og som er omdrejningspunktet i meget.

Historien

Gideon er mastodonten. Han er den rige, magtfulde mand med hemmeligheder i baggagen. Han er uimodståelig, intelligent og sexet som bare pokker. Enhver kvindes drøm, men for de fleste kun på overfladen. Gideon kæmper med egne dæmoner. Alt det er kontrolleret indtil han møder Eva i Crossfire bygningen. Eva er en kæk, selvstændig og smuk pige. Hun intimideres ikke af hans rigdom eller magt, da hun selv kommer fra en baggrund med penge og position. Hun har også egne dæmoner i bagagen, men tiltrækkes som møl til en flamme til Gideon. Der er tiltrækning og behov som aldrig før imellem de to, som skal finde ud af om deres respektive dæmoner er for meget til at kunne være sammen i sidste ende da ingen vil give op.

New York var en splinterny kærlighedsaffære for mig. Jeg var blåøjet, og det var tydeligt.

Personerne

Jeg elsker Eva allerede fra begyndelsen. Hun er sig selv på godt og ondt. Hendes forhold med bofællen Cary er eminent. De har begge været igennem så meget og er blevet bedste venner på den baggrund. Eva er et frisk pust; selvstændig og professionel samtidig med hun er følsom, skrøbelig og usikker. Hun er noget så nede på jorden at jeg med det samme fattede sympati for hende og kunne genkende dele af hende i mig selv.

Jeg havde lige sat mig på hug for at nå en mønt, der lå nær indgangen, da jeg stødte ind i et par lusuøse sorte oxford-sko indhyllet i skræddersyede sorte bukser. Jeg ventede et kort øjeblik på, at manden skulle flytte sig, og da det ikke skete, lagde jeg hovedet bagover for at se højere op. Det skræddersyede jakkesæt med vest antændte adskillige brændpunkter i mig, men det var den høje, muskuløst slanke krop i det, der gjorde det ypperligt. Hvor imponerende al den prægtige mandighed end var, var det dog først, da jeg nåede op til mandens ansigt, at jeg gik fuldstændig i gulvet.
Wow. Bare … wow.
Han lod sig synke ned i en elegant hugstilling lige foran mig. Og med al den udsøgte maskulinitet i øjenhøjde kunne jeg ikke andet end stirre. Målløs.
Så skete der noget i luften mellem os.
Idet han stirrede tilbage, ændrede han sig … som var et skjold gledet væk fra hans øjne og havde afsløret den ulmende vilje, der sugede luften ud af lungerne på mig. Den intense tiltrækningskraft, han udstrålede, tog til i styrke og blev et nærmest håndgribeligt udtryk for intens og urokkelig styrke.

Intensiteten

Da Eva og Gideon mødes i Crossfire bygningen, holder alt omkring nærmest op med at eksistere. Jeg elsker den intensitet. Forfatteren har brugt sine ord på den fantastiske måde. Hun har formået at beskrive både følelser og omgivelser så tydeligt at det føles som om, man er med hele vejen. Det er lige ved at man kan føle elektriciteten imellem de to og hvordan tiltrækningen sluger dem begge. Det er virkelig fantastisk skrevet.

At begge personer i bogen kommer med dæmoner i bagagen giver en ekstra dybde til historien. Her er virkelig noget, de begge skal arbejde på at kunne overkomme for at have en chance for at forblive sammen. Igen har forfatteren gjort et godt stykke arbejde for ikke at gøre deres respektive problemer til en banal omgang. Her har vi at gøre med noget der virkelig farver dem begge og giver en større forståelse for at de er, som de er.

“Blottet for dig” er en fantastisk læseoplevelse, og kan anbefales til alle, der elsker disse erotiske skønlitterære bøger med følelser, kant og besættelse.

3 tanker om ““Blottet for dig” (Crossfire #1) af Sylvia Day”

  1. Pingback: Status #4 - Juni 2016 (og yderligere opsamling) - Bogfinkens bogblog

  2. Pingback: "Spejlet i dig" (Crossfire #2) af Sylvia Day

  3. Pingback: Weekend-læsetid #1

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.