Boganmeldelse "Den perfekte dag" af Elin Hilderbrandt - Bogfinken bogblog

Anmeldelse: “Den perfekte dag” af Elin Hilderbrand

Boganmeldelse "Den perfekte dag" af Elin Hilderbrandt - Bogfinken bogblog

5_5

Titel: “Den perfekte dag” | Forfatter Elin Hilderbrand | Forlag: Gads Forlag

ISBN: 9788712050902 | Udg. dato: 29-04-2016 | Sideantal: 364

[ Anmeldereksemplar fra Gads Forlag ]

En mors sidste ønske. En datters romantiske bryllup. Det skulle have været: Den perfekte dag …
Familien Carmichael og familien Graham er samlet på den smukke ferieø Nantucket for at holde bryllup. Brudens mor vidste, at hun ikke ville leve længe nok til at opleve den store dag – derfor har hun noteret alle sine gode råd og ønsker for datteren og brylluppet i ”Notesbogen”, som familiens fire børn vogter med deres liv. Men det er ikke nok med planer og gode ønsker. For selv om det kommende ægtepar er lykkelige, tårner de familiemæssige problemer sig op rundt om dem – og snart står skandalerne i kø, hjerter knuses, og dramaer folder sig ud. Og hvad gør man så, når der egentlig var linet op til det perfekte bryllup?

Beth døde for 7 år siden af kræft. Hendes datter Jenna skal nu giftes med sin Stuart på Nantucket. Beth vidste, hun ikke ville være der på den store dag, og efterlod sig derfor en notesbog. En notesbog med alt fra tanker og idéer til notater og bemærkninger. Notesbogen er lavet for at moren er med på én eller anden måde på dagen. Nu er tiden kommer og alle skal bringes sammen for at fejre denne festlige oplevelse. Det hele er planlagt, men undervejs formår skandaler, problemer og komplikationer at tårne sig op og true det hele. Næsten hele brylluppet er planlagt i forhold til notesbogen, som er det tætteste, familien kommer på en hellig bog. Moren var utroligt elsket af hele familien, og, skal det vise sig, er det stadig for især faren i familien, som dog har giftet sig igen, med den genstridige Pauline.

#Fredagsbog - uge 27 - "Den perfekte dag" af Elin Hilderbrandt - Bogfinken bogblog

“Den perfekte dag”

“Den perfekte dag” er en sød historie med masser af hjertevarme, humor og følelser. Den får ikke læseren til at sidde og tørre øjnene, men den varmer hjertet på en helt speciel måde. Den er fortællingen om en elsket kone og mor, der rives væk alt for tidligt. Den ældste datter er giftet bort. Der er ingen udsigt til den yngste søn slår sig til ro. Den mellemste datter har på daværende tidspunkt ikke fundet sig en mand. Notesbogen er morens ønsker, tanker og idéer til et fremtidigt bryllup. Den rummer alt lige fra invitationerne og stedet til kjole, gæsteliste og præst. Notesbogen udgør det for familiens mor, på “den perfekte dag”.
Samtidig er det historien om en mand der elskede sin kone utroligt højt. En mand som efterfølgende er endt i en helt ubærlig situation. Historien om hvor meget en familie kan have brug for hinanden.

Opbygning og sprog

Bogen er en letlæst sag der får smilet frem mange gange, og som viser en familie fra sin helt specielle side; totalt i kaos og fuld af følelser. Den underholder og er perfekt til en lun sommerdag.

Historien fortælles gennem 5 forskellige spor; Jennas søster Margot er den primære fortæller. Derudover er der Doug (faren), lidt fra Anna (gommens mor) og derudover Beths egne notater og enkelte “fraklip” som krydrer lidt ekstra.

Måden historien fortælles på fungerer. Den får sproget og historien til at flyde. Bogen foregår over få dage, men den bliver aldrig kedelig. Det er en forestilling, der folder sig ud for os, som trækker os med ind i familiedrama, intriger og personligheder beskrevet så levende at vi kender dem. Rigtig god underholdning i “Den perfekte dag”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.