Goodreads 2016 Reading Challenge – opdatering

Jeg har aldrig haft nogen føling med hvor meget eller hvor lidt, jeg læser. Faktisk har jeg i de senere år nærmest slet ikke læst noget. Tiden løb – skiftende uddannelser, jeg var nærmest aldrig hjemme, en masse dyr tog mit fokus og ja.. Lysten til at læse, var der egentlig bare ikke. Og det var mærkeligt, for som barn og op til gymnasietiden, var jeg virkelig en læsehest, Der var nærmest ikke det, på skolens bibliotek, jeg ikke havde læst! Men læselysten vendte heldigvis tilbage. Her det seneste års tid er det vist eskaleret en del…

Goodreads 2016 reading challenge - Bogfinken bogblog

Goodreads

I og med, jeg ikke har nogen reel føling med hvor meget jeg læser, er Goodreads et fantastisk værktøj! Det er så intuitivt og nemt, at jeg slet ikke kan lade være med at bruge siden. Jeg tilføjer bøger til min to-read liste, både bøger jeg i forvejen ved, jeg vil læse, men også dem jeg ser andre læse og kommentere på. På den måde har jeg hele tiden en liste der til hvad jeg gerne vil læse. Hver gang jeg starter på en bog, sætter jeg den på ‘reading’ listen, og opdaterer hvor langt jeg når løbende. Bagefter rater jeg og skriver nogle få ord om bogen. Sådan bruger jeg goodreads, og det fungerer rigtig godt. Det giver mig samtidig et overblik over hvad jeg læser, hvordan jeg læser, og også hvor meget jeg egentlig læser.

Goodreads 2016 Reading Challenge

Goodreads har også (igen i år, kan jeg forstå) en ‘Reading Challenge’. Man sætter et mål på hvad man regner med/håber/ønsker/arbejder på at læse på hele året. I takt med man opdaterer, regner den ud hvor langt man er i udfordringen, om man er forud/bagud mv. -det er super smart!

Jeg havde ingen anelse, så jeg snuste lidt til hvad andre gjorde, og satte min challenge til 50 bøger i 2016. Det ville være lidt over 4 om måneden, og det lød sandsynligt….. Eller, det troede jeg da.

Jeg blev lidt overrasket over at se, jeg rent faktisk allerede har færdiggjort min challenge på nuværende tidspunkt. 50 bøger er alligevel lidt vildt for mig.. Jeg er ikke sikker på, om jeg har dem alle med derpå, eller det ved jeg, at jeg ikke har, idet der er nogle bøger, jeg har genlæst i år, som ikke er sat på, men alligevel..

Goodreads 2016 reading challenge - Bogfinken bogblog

For stadig at kunne udfordre mig selv, har jeg sat challengen op til 80 bøger nu. Så må jeg se, om det ender med at passe. Det er jo bare sjov og spas, men jeg synes det er meget sjovt. Og selv om jeg gentager mig selv, så er Goodreads altså et dejligt værktøj. Det kan jeg helt klart anbefale andre bogorme at benytte sig af!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.