Anmeldelse: "ENSOMmerfugl" af Gabriella Ullberg Westin - Bogfinken bogblog

Anmeldelse: “ENSOMmerfugl” (Mordene i Hudiksvall #1) af Gabriella Ullberg Westin

Anmeldelse: "ENSOMmerfugl" af Gabriella Ullberg Westin - Bogfinken bogblog

Bogfinken bogblog - 5 ud af 5

Titel: “ENSOMmerfugl” | Forfatter: Gabriella Ullberg Westin

ISBN: 9788793400047 | Udg. dato: 10-03-2016 | Sideantal: 384

[ Anmeldereksemplar fra HarperCollins Nordic ]

Henna Pedersen, gift med Sveriges bedste fodboldspiller, er fundet skudt i sit hjem med parrets to små børn som de eneste vidner. Familien er netop vendt tilbage til Sverige efter mange år i Italien. Den netop hjemvendte politimand Johan Rokka får sagen på sit bord. De eneste spor der er værd at følge op på, er en læderrem, som offeret havde om halsen, og et ukendt telefonnummer på hendes mobiltelefon. I et forsøg på at finde ud af mere om offerets liv tager Rokka til Italien. Jo mere han graver i forbrydelsen, des mere sikker er han på, at fodboldspilleren skjuler noget af afgørende betydning, og at han i virkeligheden ikke rigtigt kendte sin kone. Mens Rokka efterforsker mordet, bliver han trukket ind i en erotisk affære med datteren af en barndomsven og da der sker endnu et mord, ved Rokka, at hans job og fortid vil blive flettet ubønhørligt sammen.

Jeg elsker en god krimi, og allerede fra første side, er “ENSOMmerfugl” absolut ingen undtagelse.

Handlingen

Vi kastes direkte ind i handlingen; Henna Pedersen, gift med en meget kendt fodboldspiller, findes myrdet i eget hjem hvor parrets to børn også opholdt sig. Hun blev dræbt af “julemanden”. Børnene er traumatiseret, og manden Måns er ulykkelig. Værre bliver det, da han anholdes som mistænkt i mordet på hans egen kone. Johan Rokka, en gæv og skæv politimand får til opgave at løse mordet med få ressourcer. Efterhånden som sagen udfolder sig, bliver han både mødt til at gå på kant med den kvindelige overordnede og rejse til Italien for at undersøge sagen nærmere. Var der mere til Henna Pedersen, end man lige skulle tro – og handlede det egentlig om hende eller Måns? Og hvad indblanding har Johans kollega Janna i sagen?

Plottet

Den allerbedste krimi er den, hvor plottet ikke regnes ud før til sidst. “ENSOMmerfugl” er helt klart i den kategori. Jeg regnede nogle få ting ud undervejs, men hvem der præcis var synderen og hvad historien fuldt ud var, fik jeg først svaret på til allersidst. Det er for mig perfekt. Det giver anledning til gætterier, teorier og krillen i tæerne undervejs.

“ENSOMmerfugl” er en tankevækkende og underholdene krimi, som bør fange enhver, som er til den genre. Den er ikke overdrevet blodig eller forfærdelig på den front, hvilket kan være en god afveksling fra andre i kategorien. Den indeholder en masse baggrund, fortid og fortælling som til sidst leder op til klimaks. Forfatteren har gjort det rigtig godt, og gives os en rigtig velskrevet krimi. Den er klart anbefalelsesværdig!

4 tanker om “Anmeldelse: “ENSOMmerfugl” (Mordene i Hudiksvall #1) af Gabriella Ullberg Westin”

  1. Pingback: Bogfinken - Fikseren af Gabriella Ullberg Westin ~ Bogfinkens bogblog

  2. Pingback: Kommende udgivelser #4 - kommende bøger på markedet - Bogfinken

  3. Pingback: Status #5 - juli 2016 - læseoplevelser og bogsnak - Bogfinken bogblog

  4. Pingback: "Håndlangeren" (Mordene i Hudiksvall #2) af Gabriella Ullberg Westin

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.