"Hvis jeg bliver" (If I stay #1) af Gayle Forman - boganmeldelse Bogfinken bogblog

Anmeldelse: “Hvis jeg bliver” (If I stay #1) af Gayle Forman

"Hvis jeg bliver" (If I stay #1) af Gayle Forman - boganmeldelse Bogfinken bogblog

Bogfinken bogblog - 5 ud af 5

Titel: “Hvis jeg bliver” (If I stay #1) | Forfatter: Gayle Forman | Forlag: Gyldendal

ISBN: 9788702170559 | Udg. dato: 22-10-2014 | Sideantal: 182

17-årige Mia  står over for nogle svære valg. Hvad skal hun lave, når hun er færdig med skolen? Er hun parat til at flytte langt væk til New York for at studere musik på det berømte Juillard College? Kan hun klare at bo så langt fra sin kæreste? Og fra sin familie og venner? Og hvis hun ikke vil flytte, hvad skal hun så?
Der er heldigvis stadig et halvt år, til Mia er færdig med skolen, så hun har endnu tid til at overveje, hvad hun vil. Men en morgen i februar, da Mia og hendes familie er ude at køre, sker der noget forfærdeligt. Noget, der er så stort og alvorligt, at Mia pludselig kun har et eneste valg tilbage. Et valg, der overskygger alle andre. Et valg, der handler om liv eller død.

Gayle Forman

Jeg hørte første gang om Gayle Forman da jeg læste en anmeldelse på en anden blog af hendes nye “Bare en dag”. Historien greb mig, og jeg noterede, at jeg gerne ville læse hendes bøger. Da jeg bestilte den nye, læste jeg om den her og fortsættelsen, og måtte bare læse dem.

"Hvis jeg bliver" (If I stay #1) af Gayle Forman - boganmeldelse Bogfinken bogblog

Forsiden

Jeg elsker, elsker, elsker (!) forsiden på den her. Ofte siger forsider på bøger mig ikke noget, men den her, synes jeg simpelthen bare er rigtig fin. De små billeder, som viser indblik i Mias liv sat sammen med et lille citat, interesserer mig allerede fra start. Der er billede fra ulykken, af Adam på intensivafdelingen, hende selv som lykkelig osv. – den synes jeg er rigtig godt lavet!

"Hvis jeg bliver" (If I stay #1) af Gayle Forman - boganmeldelse Bogfinken bogblog

Historien

Mia er bogens hovedperson. Hun er en talentfuld cellospiller, som bor sammen med sine forældre og lillebror. Hun er i forhold med Adam, som spiller i et upcoming rockband. De står overfor en skillevej idet han skal afsted med bandet og hun venter på at høre om hun er optaget i den modsatte retning på Juilliard. Men pludselig griber skæbnen ind – Mia og familien kører galt og alt vendes på hovedet. Mia er den eneste overlevende, og hun skal igennem bogen træffe et valg. Liv eller død. Hvordan skal fremtiden forme sig.

“Hvis jeg bliver” er mere end en ungdomsbog. Den er tankevækkende, interessant og rørende. Gayle Forman skriver let, legende, ungdommeligt og frem for alt med følelser. Bogen rammer ind i hjertet og det kan jeg godt lide. Jeg glæder mig til at læse mere af forfatteren.

2 tanker om “Anmeldelse: “Hvis jeg bliver” (If I stay #1) af Gayle Forman”

  1. Pingback: Status #5 - juli 2016 - læseoplevelser og bogsnak - Bogfinken bogblog

  2. Pingback: "Bare en dag" af Gayle Forman - Bogfinkens bogblog

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.