Anmeldelse: "Calendar girl: August" af Audrey Carlan - Bogfinken bogblog

Anmeldelse: “Calendar girl: August” af Audrey Carlan

Anmeldelse: "Calendar girl: August" af Audrey Carlan - Bogfinken bogblog

Bogfinken bogblog - 4 ud af 5

Titel: “Calendar girl: August” | Forfatter: Audrey Carlan | Forlag: Lovebooks

ISBN: 9788711659236 | Udg. dato: 01-08-2016 | Sideantal: 175

I Calendar girl: August går turen til Dallas, Texas, hvor Mia er hyret til at spille en stenrig oliemagnats forsvundne arving – nærmere bestemt den unge cowboy Maxwell Cunninghams ukendte søster, som er dukket op i et testamente efter farens død, selvom ingen tidligere har kendt til hendes eksistens. Og hvis der er noget, Mia er god til, så er det at spille skuespil, så det burde blive en let opgave. Men Mia kunne aldrig have forudset, hvilken betydning hendes ophold på familiefarmen i Dallas vil ende med at få for hendes fremtid …

Jeg havde en dårlig fornemmelse, da jeg startede på denne bog. Måden starten blev skrevet på, med forbehold og det umiddelbare indtryk af klienten, sad længe i mig. Det smittede automatisk af, og gav mig en dårlig fornemmelse. Den aftog undervejs, men jeg forstod langt om længe hvorfor forfatteren gjorde som hun gjorde her.

August måned med calendar girl

Mia kommer til Dallas og møder sin klient – en stenrig cowboy, der har gjort sin rigdom i olie. Det viser sig, Mia skal spille hans længeventede ukendte søster, som dukkede op i et testamente efter farens død. I testamentet kunne efternavnet læses på flere måder – “Saunders” (som Mia), “Sonders” eller “Sanders” mens fornavnet var Mia. Fødselsdatoen stemte overens med Mias, og derfor blev hun hyret til rollen. Sådan lød det i hvert fald til en start.
Mens Mia lærer familien at kende, kommer hun til at holde af dem. Hun udtrykker flere gange at hun ville ønske, hele familiescenariet var ægte – for hun har jo kun sin far (i koma) og sin elskede lillesøster. Meget lidt ved hun om hvad det ønske kommer til at betyde, efter den måned ved familien. Der lurer mere under overfladen og “tilfældighederne” end nogen kunne have troet. Det bliver en måned med store følelsesmæssige rutchebaneture, men ét er sikkert. Mias liv er forandret da august er gået.

Blandede følelser

Jeg sidder efter denne måned og har blandede følelser. På den ene side er jeg vild med “Calendar girl” og også med denne måned. På den anden side, var det der skete i denne måned så markant anderledes end forrige måneder og hele bogens koncept, at jeg er splittet. På den ene side har jeg sukket efter forandring og et afbræk fra sex, hotte mænd og en savlende Mia… På den anden side var den her måned så meget IKKE i calendar girl’s ånd hvis man kan kalde det, det.

Den her måned var så dyb og betydningsfuld at jeg tror den bliver god, når den bliver understøttet og videreudviklet i de kommende måneder. Jeg er vildt spændt på at se, hvordan den næste tid kommer til at udfolde sig. Der hersker i hvert fald ikke tvivl om at Mias liv er forandret for evigt.

1 tanke om “Anmeldelse: “Calendar girl: August” af Audrey Carlan”

  1. Pingback: Bogfinken bogblog - status og læseoptælling for august 2016

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.