Anmeldelse: "Brødrene Løvehjerte" af Astrid Lindgren - Bogfinken Bogblog

Anmeldelse: “Brødrene Løvehjerte” af Astrid Lindgren

Anmeldelse: "Brødrene Løvehjerte" af Astrid Lindgren - Bogfinken Bogblog

Bogfinken bogblog - 3 ud af 5

Titel: “Brødrene Løvehjerte” | Forfatter: Astrid Lindgren | Forlag: Gyldendal

ISBN: 9788702023831 | Udg. dato: 05-12-2003 | Lyttet som lydbog

Tvebaks storebror Jonathan fortæller for ham om Nangijala, landet man kommer til, når man dør. For Tvebak er lille og bange, og han skal snart dø. “I Nangijala har man lov at være med i eventyr fra morgen til aften og natten med. For det er i Nangijala, at alle eventyr sker.” Så det er godt, at Tvebak ikke skal være i Nangijala uden Jonathan. Godt, at de tilsammen kan blive Brødrene Løvehjerte.

Jeg husker at have læst “Brødrene Løvehjerte” som barn. Læst den mange gange endda. Jeg husker den, som værende en af mine absolutte yndlinde. Historien om Tvebak, der er lille og skrøbelig. Hans storebror Jonathan med historien om Nangijala og hvordan det går så Jonathan ender der først. Den hårde kamp med Katla og hvordan Nangijila efter Nangilima beskrives.

Jeg lyttede den som lydbog indtalt af Ellen Hillingsø. Hun har en meget behagelig stemme, der harmonerer godt til den hyggelige og hjertevarme historie fra Astrid Lindgren.

Jeg må indrømme, historien står for mig som værende bedre, da jeg var barn. Historien er god, men nu hvor jeg læser/lytter den som voksen, er den også lidt langtrukken for mig. Jeg elsker historier, man kan lære noget af, og jeg tror mange børn kan få en god lærdom ud af historien.
For mig var det en hyggelig oplevelse at få den genfortalt, men det er ikke en så stor klassiker for mig længere, som det var en gang.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.