"Sårbare sjæle" af Lizette Nielsen - boganmeldelse - Bogfinken bogblog

Anmeldelse: “Sårbare sjæle” af Lizette Nielsen

"Sårbare sjæle" af Lizette Nielsen - boganmeldelse - Bogfinken bogblog

Bogfinken bogblog - 4 ud af 5

Titel: “Sårbare sjæle” | Forfatter: Lizette Nielsen | Forlag: Mellemgaard

ISBN: 9788793305717 | Udg. dato: 19-12-2014 | Sideantal: 162

[ Anmeldereksemplar fra Forlaget Mellemgaard ]

På psykiatrisk afdeling F37 er man i fuld gang med at indøve en menuet, som patienter og personale sammen skal opføre til afdelingens jubilæum i september. Sideløbende oplever nogle af kvinderne, at tilværelsen ikke altid former sig præcis, som man kunne ønske sig. Det gælder den ellers så livsglade sygeplejerske Tanja og især den knap trediveårige Malene, der – i sine maniske perioder – forstår at sno alle om sin lillefinger, men også Beate – den omsorgsfulde sygeplejerske – som ikke formår at skille arbejde og privatliv, samt Susanne der – via en dødsannonce i sin morgenavis – spindes ind i afdelingens flimrende miljø, som også påvirker de involverede mænd.

Umiddelbare indtryk

Jeg forsøgte faktisk at læse bogen et par gange inden jeg ordentligt kom igang. Det skyldtes primært at det jeg troede ud fra informationen om bogen, ikke føltes til at stemme overens med den oplevelse bogens start gav mig. Derfor gav jeg op et par gange, men fik endelig hul nu. Bogen giver faktisk så meget mere når man lige kommer igang, end man tror på forhånd.

Jeg startede faktisk på bogen denne gang, fordi jeg var til et arrangement med lidt spildtid. Jeg havde derfor brug for noget læsestof der ville underholde mig, men som var nemt at lægge fra mig. Da først jeg kom ind i bogen viste den sig dog ret svær at lægge til side, og jeg endte med at læse bogen færdig samme dag som jeg begyndte… 😉

Sårbare sjæle

Titlen på bogen er meget rammende. Hele bogen drejer sig om psykiatrisk afdeling F37 hvor vi møder alle patienterne og personalet. Det er her, Susanne, som vi kommer til at kende i løbet af bogen, kommer til at møde Malene. Malene er en kompleks person, og der er mere til hende end som så. Hun er en af de sårbare sjæle, som kan og er en masse, men som er skrøbelig, meget mere end man tror. Jeg har faktisk svært ved at sætte ord på hvad den her bog egentlig er for en. I bund og grund er det en fortælling om en masse forskellige skæbner, vævet sammen på kryds og tværs. Deres dagligdag og liv. Deres indbyrdes udfordringer og kampe de må tackle. Spundet sammen med historien om Susanne og Christian, der begge drages og forblændes af Malene, på hver sin måde alt efter hvad hun vil opnå fra dem.

Historien har utroligt mange facetter og vinkler. Den lærer os noget, underholder og forbløffer. Da først jeg fik hul på historien og lærte folk at kende, kunne jeg ikke lægge den igen. Den var så anderledes, både fra hvad jeg generelt læser, men også hvad jeg havde forventet.
Jeg ved ikke helt, hvad den giver mig, men jeg er imponeret af den på en eller anden måde. Den blev ikke kedelig selv om den ikke havde en voldsom udvikling undervejs. Enhver kan nok forestille sig slutningen, og på en eller anden måde blev det bare “Sådan skulle det gå”, men uden at have været kedeligt eller uinteressant.

Kritik af det tekniske

Min store årsag til at bogen ikke får den sidste stjerne skyldes noget så kedeligt som teknikken. Jeg læste bogen som e-bog, og jeg bliver voldsomt irriteret når den er tung og langsom. I den sidste halvdel af bogen, skulle jeg sidde og vente flere sekunder på at kunne bladre i bogen. Både på telefon og tablet, og det er træls. Når jeg læser, vil jeg læse. Jeg vil ikke vente på at kunne bladre, slet ikke når jeg læser forholdsvis hurtigt og skal bladre ofte. Det trak rigtig meget ned på læseoplevelsen, og det er super ærgerligt.

1 tanke om “Anmeldelse: “Sårbare sjæle” af Lizette Nielsen”

  1. Pingback: September bog- og læsestatus ved Bogfinkens bogblog

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.