Nyt i stakken #3

Jeg må nok krybe til korset og indrømme, at august måned var en ret gavmild måned i forhold til nyanskaffelser til bogreolen… Dog kom størstedelen heldigvis fra genbrug og gode salgsgrupper på Facebook, men alligevel.. 😉

Nyt i stakken fra genbrug

Jeg elsker at besøge “mit” lokale genbrug. Det er en lille “Igen” butik i Randers midtby. Den gemmer på mange ting, udover venlig betjening fra de ældre damer, der efterhånden kender mig godt. De har en god afdeling indenfor sengetøj hvor jeg har købt mange sæt (utroligt pæne og velholde til 20-45 kr.!), en pæn afdeling af køkkenting, og ikke mindst – bogafdelingen! Der bruger jeg altid meget tid på at gennemse alt hvad der er kommet på hylderne siden sidst…

Nyt i stakken #3 - Bogfinken bogblog

Jeg havde en udgave af “Borte med blæsten” i forvejen. Det var én samlet udgave på 1000+ sider. Voldsomt stor og uhåndterbar, og heller ikke særlig køn. Dem her, har jeg været lidt lun på siden jeg så en anden vise dem for noget tid tilbage. Der er historien delt i 4, dvs. bøgerne er lettere at sidde og læse. Samtidig er de velholdte og illustrerede med fine tegninger. Det er jeg ret vild med. Jeg glæder mig meget til at komme igang med dem, har nemlig luret lidt i dem. Til den nette sum af 18,-/stk. kunne jeg ikke lade være..

Nyt i stakken #3 - Bogfinken bogblog

Jeg har et eller andet med pæne udgaver af klassiske historier. Indtil jeg får taget mig sammen til at læse dem, pynter de godt. Det her er “Pickwick klubben”, “Gullivers rejser” og “En verdensomsejling under havet”. Desværre er det kun dele af serier. Bind 2, 2 og 1 – og det så jeg ikke da jeg købte dem. Derfor er jeg stadig på udkig efter “resten” af de respektive bind. De er fine med deres gulddetaljer. Selve siderne er også med guld på kanterne. Fint og skrøbeligt. De kostede i øvrigt 5,-/stk. fordi gamle klassiskere åbenbart ikke er noget, folk gider købe i genbruget.. Forstå det om man kan…

Nyt i stakken #3 - Bogfinken bogblog

Den her faldt jeg kun over grundet titlen, Jeg kan godt lide bøger med virkelige hændelser, og mødres kampe for deres børn er ofte både hjerteskærende og skrækkelige. Ud fra bagsideteksten lyder den rigtig god, så den glæder jeg mig til at slå op i.

Nyt i stakken fra Facebook

Nyt i stakken #3 - Bogfinken bogblog

Den sidste her, får også lov at komme ind under delvist genbrug. Den er købt gennem en Facebookgruppe for bøger. Jeg elsker at sidde derinde og se om jeg falder over noget jeg bare MÅ have. Anne fra Grønnebakken og jeg går rigtig langt tilbage.. 😉 Haha nej jeg er bare totalt forelsket i fortællingen. Jeg har altid, lige fra jeg var barn, set Anne fra Grønnebakken når serien blev sendt på tv til jul. Da jeg for et par år tilbage blev skuffet over de stoppede med at sende den, var jeg så heldig at få den på dvd i julegave. Underligt nok, kan jeg ikke mindes nogensinde at have læst historien. Jeg har købt hele serien på engelsk, men da jeg så den her, måtte den bare bo her. Jeg håber at jeg kommer til at elske historien i bogform også, men mon ikke det nok går sådan.

Nyt i stakken af andre indkøb

Nyt i stakken #3 - Bogfinken bogblog

Jeg så en anden bogblogger vise de tre bøger her på Instagram og så var jeg ret solgt. For det første vil jeg enormt gerne læse The Hunger Games fordi jeg er ret vild med filmene.. Jeg tror historien i bogform er helt fantastisk, og så i lækker indpakning – så bliver det da nærmest ikke bedre. De er købt på engelsk, og jeg håber de er lette at læse for mig, som normalt ikke læser på engelsk. Jeg synes virkelig de er skrækkeligt pæne med deres glimtende cover, som kommer bedst til sin ret i sollys. De blev købt på Bookdepository – en forfærdelig hjemmeside at blive lokket ind på! Deres “bargain sale” er vildt billigt med ufattelig mange bøger. Havde jeg haft særlig mange penge på kontoen, havde jeg garanteret fået købt mig fattig allerede. Og så elsker jeg at man får bogmærker med til bøgerne 🙂

Nyt i stakken #3 - Bogfinken bogblog

Nyt i stakken af anmeldereksemplarer

Nyt i stakken #3 - Bogfinken bogblog

August bragte også 3 anmeldereksemplarer i fysisk form til mig. De var alle tre fra HarperCollinsNordic – nemlig de to skønne “Det er ikke mig, det er dig” og “Fra og med dig” af Mhaii McFarlane hvoraf jeg har læst sidstnævnte, og så “Bjerget bag huset” af Joyce Maynard, som jeg glæder mig meget til. De to første er virkelig skønne og vilde i deres udtryk. Ud fra at have læst den ene af bøgerne, kan jeg sige at Mhairi McFarlane skriver fantastisk levende, og jeg glæder mig til at grine, græde og fnise til den sidste bog.
“Bjerget bag huset” er rolig og pæn i sit udtryk, men historien bedyrer en krimi af de slemme. Jeg glæder mig vildt til at se om den kan bringe gys frem i mig.

Nyt i stakken #3 - Bogfinken bogblog

Der kom også en enkelt e-bog fra Gyldendal, nemlig “Løftet” af Simona Ahrnstedt. Jeg har allerede læst og anmeldt den – det var svært at lade den ligge, da jeg vidste hvor god forgængeren, “Arvingen” er. Simona Ahrnstedt skriver dejligt, sexet og forførende. Jeg kan ikke vente på at der kommer mere..

Bragte august dig nogle gode bøger?

2 tanker om “Nyt i stakken #3”

  1. Sikke mange fine bøger! Jeg har samme udgave af ‘Borte med Blæsten’, ejede oprindeligt en anden udgave, ligesom dig, men faldt pladask over dette fire-binds-værk 🙂

    1. Tak 🙂 Ja det er utroligt hvilke skatte, man kan finde rundt omkring. Hvor spøjst – har du læst historien så? Jeg er desværre endnu ikke nået dertil, men glæder mig til jeg gør 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.