"I morgen kommer en ny himmel" af Lori Nelson Spielman - Bogfinken bogblog - boganmeldelse - #Fredagsbog

Anmeldelse: “I morgen kommer en ny himmel” af Lori Nelson Spielman

"I morgen kommer en ny himmel" af Lori Nelson Spielman - Bogfinken bogblog - boganmeldelse - #Fredagsbog

Bogfinken bogblog - 5 ud af 5

Titel: “I morgen kommer en ny himmel” | Forfatter: Lori Nelson Spielman | Forlag: PeoplesPress

ISBN: 9788771593129 | Udg. dato: 14-09-2016 | Sideantal: 335

[ Anmeldereksemplar fra Plusbog ]

Brett Bohlinger er nødt til at genopfinde sit liv, da hendes mor dør. Hun havde egentlig regnet med, at hun skulle arve morens familievirksomhed, når sorgen havde lagt sig, og at livet ville gå videre slag i slag. Men hendes mor ville det anderledes. Testamentet dikterer, at Bretts søskende, der alle har familier selv, får firmaet, mens moren har efterladt Brett den bucket list, hun skrev for tyve år siden som fjortenårig.
Brett har nu et år til at opfylde den liste, før hun modtager sin del af arven i familievirksomheden. Familiens advokat Brad Midar skal hjælpe hende på vej.Noget af det er enkelt nok, sådan da: Få en hund, hjælp mennesker, der trænger og køb den hest, du drømmer om, mens andet er sværere: Bliv mor, forelsket og få et bedre forhold til din far.

Forsiden

Jeg er nødt til at starte med forsiden. Jeg kritiserer virkelig sjældent udseende på bøger – men wow hvor er den her forside bare slet ikke mig. Jeg har kigget rundt på andre landes udgivelser, og nogle af dem er godt nok ramt bedre. Den her blå/røde forside med træet er bare… Intetsigende. Jeg forstår godt symbolikken – kan se barnevognen, hesten osv. deri, men… Den giver bare intet om stemningen eller noget som helst andet i bogen. Den ramte mig altså bare slet ikke. Heldigvis skal man ikke dømme en bog på coveret…

Historien

Brett mister sin mor og historien starter ud med at hun og de øvrige søskende skal have oplæst testamentet. Men stik imod hvad alle forventer, efterlader moren ikke familievirksomheden til Brett. Hun efterlader tværtimod den “bucket list” som Brett skrev ned som 14årig – en liste af drømme, hun forlængst har glemt. Hun har et liv med arbejde i familievirksomheden, forhold til Andrew, ingen dyr og ingen ønske om børn.

“Troede hun ikke på, at du er lykkelig?”
Jeg slår blikket ned. “Åbenbart ikke. Det er jo helt skørt. Min mor så mig næsten aldrig uden et smil i ansigtet. Hun pralede altid med, at jeg smilede, da jeg blev født.”
“Men hvad så neden under smilet?”

Så kommer den gamle bucket list frem med ønsker lige fra at blive forelsket, få et forhold til faren, forblive venner med sin bedsteveninde for evigt, anskaffe en hund og få børn… Alt det for at få sin arv i sidste ende.
Brett går modvilligt igang med opgaverne og møder vigtige personer undervejs. En rejse bliver begyndt. En rejse, hverken hun eller læseren på nogen måde kunne forudse hvordan går og ender.

“Du har bare brug for mere kærlighed i dit liv – fra din far eller en elsker eller fra en anden kilde, måske endda dig selv. Det, du savner, er noget helt basalt. Tro det eller ej, du er en af de heldige – du indrømmer, at du har brug for det. Der er en masse ulykkelige mennesker derude, der har pakket det behov væk. At lede efter kærligheden skaber sårbarhed. Kun sunde mennesker tillader sig at være sårbare.”

Fortællingen

“I morgen kommer en ny himmel” eller “The life list” som den oprindelig hedder, er en tankevækkende bog. Den er sød, hjertevarm og rammer ind alle de steder, den skal. Samtidig beskriver den en kærlighed så stærk. Kærlighed til familien. Forelskelse. Kærlighed til det man laver og det man er. Den får læseren til at stoppe op og tænke over tingene, eller det gjorde den i hvert fald for mig.

“Kæreste Brett. Måske kan du huske den historie, jeg plejede at fortælle dig om den gamle mand, der søger efter lykken? Han rejser rundt i verden og beder alle, han møder på sin vej, om at give deres bud på hemmeligheden bag et lykkeligt liv. Men ingen kender svaret. Til sidst møder den gamle mand en Buddha, der indvilger i at afsløre hemmeligheden. Buddhaen bøjer sig ned og tager mandens hånd. Han ser ind i hans trætte øjne og siger: Gør aldrig onde ting. Gør kun gode gerninger.
Den gamle mand stirrer forvirret på ham. Men det er for nemt. Det har jeg vidst, siden jeg var tre år gammel! Ja, siger Buddhaen. Det ved vi alle, når vi er tre år. Men når vi bliver firs, har vi glemt det.”

Bogen er fuld af gode, tankevækkende citater som er værd at tænke over. Det er virkelig en hjertevarm bog, der rummer alt – inkl. håb. Jeg kan klart anbefale den.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.