"Det er ikke mig, det er dig" af Mhairi McFarlane - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog

Anmeldelse: “Det er ikke mig, det er dig” af Mhairi McFarlane

"Det er ikke mig, det er dig" af Mhairi McFarlane - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog

Bogfinken bogblog - 5 ud af 5

Titel: “Det er ikke mig, det er dig” | Forfatter: Mhairi McFarlane | Forlag: HarperCollins Nordic

ISBN: 9788793400283 | Udg. dato: 01-08-2016 | Sideantal: 414

[ Anmeldereksemplar fra HarperCollins Nordic ]

Delia Moss er ikke helt sikker på, hvad der gik galt. Hun havde jo en plan for sit liv. Men da hun opdager, at hendes kommende mand har en affære, falder planen til jorden. Hun er nu nødt til at genvinde kontrollen – hun er nødt til at blive superhelten i sit eget liv.

Jeg var meget vild med “Fra og med dig” af Mhairi McFarlane. Jeg kendte ikke forfatteren på forhånd, men efter to bøger af hende, er jeg nu stor fan! Hun skriver helt fantastisk ungt, levende og humoristisk!

Historien

Delia Moss bor sammen med sin kommende mand, Paul. De har været sammen i 10 år. Hun har sit arbejde i kommunens kommunikationsafdeling. Han har sin pub. Han er ikke den mest romantiske, men de har haft et stabilt forhold i 10 år og de kender hinanden ud og ind. Delia beslutter sig for at tage teten og fri til ham, men det bliver modtaget lunkent. Da en sms fra Paul tikker ind på hendes telefon kort tid efter, finder hun ud af hvorfor – den skulle nemlig have været sendt til hans elskerinde… Delia tvinges til at finde ud af, hvad hun nu vil. Skal de smide 10 år ud og gå fra hinanden? Kan hun stole på Paul igen? Eller vil hun noget helt andet med sit liv?
Hun rejser til London til veninden Emma og skal undervejs på sit livs rejse finde ud af, hvad der videre skal ske.

Fortællingen

“Det er ikke mig, det er dig” tager fat i et emne mange kan genkende. Folk i 30erne som er satte, men hvor livet ruskes op. Folk skal genfinde gnisten i forholdet, er utro, har endnu ikke fået børn endnu eller andet. Noget der hiver tæppet væk under dem, og de tvinges til at se realistisk på livet, hvad de har opnået, hvad de gerne vil opnå og hvad de kan.

“De kunne ikke sidde ned, for bordene var stillet op på en måde, som Delia ikke kunne forstå og med et i midten.
“Godeftermiddag. Er I alle glade?” Mumlen.
“Ih, det lød ikke særlig muntert. Jeg spurgte: ER I ALLE GLADE?” Lidt højere mumlen.
“Idag skal vi have en workshop, som vil oplive jeres følelser omkring arbejdet, og dem I arbejder sammen med.”

Mhairi McFarlane gør det med humor og følelser. Der er proppet så meget humor og sjove passager ind i bogen, at den nærmest vender sider af sig selv. Den er så skøn og bringer smilet så meget frem hos læseren. Der er også dybe følelser involveret, og sider hvor man sidder og tænker, hvad der mon nu sker.

“Det er ikke mig, det er dig” er realistisk, humoristisk og skæppeskøn!

2 tanker om “Anmeldelse: “Det er ikke mig, det er dig” af Mhairi McFarlane”

  1. Pingback: Findes der en, findes der flere af Mhairi McFarlane - Bogfinkens bogblog

  2. Pingback: " I det øjeblik, var jeg din" af Mhairi McFarlane ~ Bogfinkens bogblog

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.