25 Bookish Facts About Me

25 Bookish Facts About Me - Bogfinken bogblog - Benedikte Jensen

25 Bookish Facts About Me

Jeg har set den her “leg” gå lidt rundt i blogland tidligere, og det har været en sjov måde at få lidt andet boglig viden om folk på.. Så nu vil jeg prøve, om jeg selv kan finde 25 bogrelaterede facts om mig at dele 🙂

  1. Jeg lærte at læse i dagplejen, inden jeg begyndte i skole. Det var meget imponerende for lærere og klassekammerater dengang. Det gav mig i de små klasser “særstatus” som hjælpelærer når jeg forlængst havde færdiggjort både dagens opgaver og ekstraopgaver, mens de andre stadig sad og knoklede med deres.
  2. Ikke nok med, jeg lærte at læse tidligt, jeg blev også hurtiglæser. Diverse tests viser at jeg kan læse op mod 500 ord i minuttet, men jeg læser dog en del langsommere når det er en bog, jeg skal nyde og have noget ud af.
  3. Jeg elskede højtlæsning som barn. Vi fik ikke, som andre børn, læst diverse børnebøger højt. Nej, min søster og jeg lånte tegneserier med hjem fra skolens bibliotek. Min far kunne læse diverse tegneserier op med stor entuiasme og fantastiske lydeffekter. Det var fantastisk!
  4. I folkeskolen havde jeg “fripas” på biblioteket. Mens andre havde et max på, jeg tror det var, 15 bøger, de måtte have hjemme af gangen, havde jeg ubegrænset. Jeg læste virkelig mange bøger dengang, og bibliotekarerne var ældre, hyggelige mennesker, der godt kunne lide “bogormen”.
  5. Efter jeg gik ud af folkeskolen og tog diverse uddannelser, gik jeg nærmest i læsestop. Jeg læste i en årrække næsten intet, med undtagelse af skolebøger. Hvorfor jeg mistede interessen ved jeg ikke. Jeg stoppede bare. Jeg tænkte ikke engang over det.
  6. Efter jeg genfandt interessen for at læse, ændrede jeg måske smag, jeg ved det ikke. Nu elsker jeg i hvert fald en god krimi eller noget med en masse følelser. Faktisk breder jeg mig over mange genrer, og elsker en god udfordring, men der er også steder jeg giver fortabt.
  7. Jeg er dårlig til at stoppe med en bog, jeg ikke kan lide. Faktisk læser jeg langt de fleste til ende, uanset om det er en kamp eller ej. Det er en dårlig vane, også fordi jeg får en følelse af dårlig samvittighed over at sige ja, og så stoppe med bogen.
  8. Jeg læser fra kapitel til kapitel. Jeg slutter aldrig midt i et kapitel. Så skal det i hvert fald være ved et afsnit, hvor der ikke er tvivl om at det er der, jeg er nået til. Andet kan min lettere ocd-prægede hjerne ikke følge med i.
  9. Jeg bruger bogmærker i fysiske bøger, ikke æselører. Til gengæld kan det meste bruges som bogmærke – lige fra reelle bogmærker til postit eller papirer.
  10. Jeg skiller mig ud fra mange bogbloggere på flere måder. Jeg har ikke kæmpestore reoler fyldt med fysiske bøger. Vi bor på ikke så meget plads her, og har faktisk ingen decideret bogreoler. Derfor holder jeg min mængde af fysiske bøger på et minimum og holder meget af de pladsbesparende e-bøger. Dernæst er jeg nok ikke så social som mange andre bogbloggere. Jeg er svært introvert så det med at springe med på f.eks. et bogbloggertræf eller receptioner ved diverse forlag, vil skulle være en kæmpe overvindelse for mig. I teorien elsker jeg idéen, men i praksis ved jeg at det ville være en meget drænende oplevelse for mig – desværre!
  11. Jeg tager ingen steder uden læsestof. Enten fysiske bøger, tablet med e-bøger eller telefon med e-bøger. Jeg kan læse i 5 minutters ventetid eller flere timer i bus og bil. Jeg falder altid i søvn når jeg kører langt i bus eller bil. Sådan er jeg indrettet. Derfor er det dejligt at have bøger med. Så kan jeg holde mig vågen og samtidig lave noget jeg elsker. Jeg læser derfor altid til/fra uddannelse mv. og det er samtidig grunden til, jeg ikke har noget særligt imod at skulle med offentlige transportmidler 😉
  12. Jeg hører aldrig musik mens jeg læser. Jeg kan godt have tv eller film kørende i baggrunden, men jeg kan ikke høre musik, jeg kender. Så er jeg for fristet til at lægge mærke til tekst og evt. synge med, og kan ikke læse. Jeg ønsker helst fred og ro uden forstyrrende baggrundsmusik mv. Til gengæld har jeg sjovt nok intet problem med at læse i bus mv. hvor der er andre folk til stede der snakker.
  13. Når jeg læser, lader jeg op. Jeg kan føle mig vildt træt en aften, men tænke jeg har brug for at læse. Nå jeg så kommer i seng og åbner bogen, er det som om, jeg bliver mere og mere frisk. At læse er simpelthen med til at lade mig op.
  14. Jeg elsker at gå i boghandlere. At gå og kigge på bøger, læse bagsidetekster og tænke. Jeg køber dog sjældent noget på grund af prisen, der foretrækker jeg online køb som oftest er billigere. Men det at gå og kigge og studere, synes jeg er hyggeligt.
  15. Jeg er stamkunde ved det lokale genbrug. De har en god bogafdeling som jeg studerer ved enhver lejlighed. Der kommer ofte nyt, og jeg kommer sjældent ud uden at have mindst én bog med hjem. Priserne ligger mellem 10-30 kr. og det er sommetider vilde fund, man kan finde.
  16. Jeg læser altid kun én bog af gangen. Jeg kan ikke dele min opmærksomhed over flere bøger på samme tid. Så kan jeg ikke huske bogen særlig godt, hvis den ikke får min fulde opmærksomhed.
  17. Jeg lytter yderst sjældent il lydbøger. Jeg føler ikke, jeg får nær så meget ud af dem, som ved at læse selv. Samtidig bryder jeg mig sjældent om oplæserne. Jeg får en hel anden oplevelse ved at læse bogen og opleve universet selv.
  18. Jeg bruger Goodreads til at holde styr på min læsning. Jeg opdaterer når jeg begynder på en bog og undervejs. Jeg giver en kort anmeldelse af bogen derinde når jeg er færdig. Så har jeg en chance for at følge ordentligt med i hvad og hvor meget jeg læser.
  19. Når jeg har læst en bog, jeg vil anmelde, bliver den anmeldt her på bloggen først. Samtidig laver jeg en anmeldelse på plusbog.dk, saxo.com ligesom jeg smider lidt om det på Facebook og Instagram. Sådan har jeg valgt at gøre 🙂
  20. Jeg har altid drømt om at blive forfatter. Men jeg synes simpelthen ikke, jeg skriver særlig godt. Derfor bliver det ved drømmen.
  21. Den første bog, der fik mig til at hyle helt vildt var “Mig før dig” af Jojo Moyes. Jeg tudede i den sidste del af bogen, så god var den.
  22. Jeg har ikke én yndlingsforfatter, som jeg kan nævne frem for alle andre. Faktisk ikke engang én hvor jeg har læst alt udgivet af eller lignende.
  23. Jeg er først begyndt at læse YA og NA i nyere tid. Som 29 årig. Jeg kan godt føle mig “forkert” over at læse især YA, men de er bare så gode..
  24. Jeg ville simpelthen elske at arbejde på et forlag eller i et bibliotek. At være omgivet af bøger og arbejde med dem. Det ville være fantastisk!
  25. Min læseliste er uendelig. Den udvider sig konstant. Jeg skriver også hele tiden på min ønskeseddel, der indeholder mange bøger. For første gang. Jeg har ellers ikke ønsket mig bøger siden jeg var barn. Men nu gør jeg.

25 Bookish facts about me - Bogfinken bogblog - Benedikte Jensen

2 tanker om “25 Bookish Facts About Me”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.