Status #7 – september 2016

Ifølge status #6 for august blev det til 7 læste bøger på ialt 2642 sider. Det var en blandet måned med forskellige læseoplevelser. Jeg fik opture og nedture. Alt i alt fik jeg læst en del, og det var rigtig dejligt.

Status - Bogfinken bogblog

Status september total (13 bøger – 3605 sider)

Det fjerde menneske” af David Garmark (344 sider)
Sårbare sjæle” af Lizette Nielsen (162 sider)
Calendar girl: September” af Audrey Carlan (102 sider)
Som sendt fra himlen” af Cora Carmack (354 sider)
I morgen kommer en ny himmel” af Lori Nelson Spielman (335 sider)
Er du okay, Marie?” af Anika Eibe (180 sider)
Det er ikke mig, det er dig” af Mhairi McFarlane (414 sider)
Som du ser mig” af Cora Carmack (330 sider)
Før jeg forsvinder” af Paul Kalanithi (224 sider)
Ondt liv” af Henrik Jensen (188 sider)
Uhyre” af Sara Gruen (408 sider)
“Dagpengeland” af Lau Aaen (199 sider)
“Små synder” af Lissa Evans (365 sider)

Bedste læseoplevelse

September måned bød på rigtig mange gode bøger. Faktisk gav jeg 5/5 til rigtig mange af dem. Men det var af vidt forskellige årsager. “Er du okay, Marie” er en vigtig bog. Den griber fat i et emne, der ligger mig meget på sinde og kom i al sin enkelthed ud med sin historie på en underspillet og meget bevægende måde. “Det er ikke mig, det er dig” gav måneden krydderi og humor. Mhairi McFarlane skriver fantastisk og morsomt. Hun formår at underholde mig og sætte et smil på læben. “Før jeg forsvinder” er hypet, men for mig af forklarlige årsager. Den er dyb, følsom og rørende. Det er en rejse mod en slutning, der kommer alt for tidligt. “Dagpengeland” var månedens sarkastiske indslag, jeg kun genkender alt for godt fra min egen hverdag. “Uhyre” tog historie og fantasy til et nyt niveau for mig, og overraskede mig på alle måder.

Jeg kan simpelthen ikke vælge én der var bedre end alle de andre, denne måned.

Største skuffelse

Månedens største skuffelse er egentlig ikke en skuffelse. Det er bare en bog, der fangede mig på det forkerte ben. Det var én, hvor jeg ikke vidste hvad jeg skulle forvente, blev fanget og så alligevel ikke. Det var “Ondt liv” af Henrik Jensen. Det var en god krimi med alt det basale – et godt plot, gode personer og spænding. Alligevel var der for meget, der ikke var gennemarbejdet for mig. Der var for mange kluntede formuleringer og ting der tog fokus væk fra spændingen. Overordnet set var det en ok læseoplevelse, den toppede bare langtfra for mig.

Næste læseoplevelser

Jeg er på nuværende tidspunkt igang med en read-along med Lovebooks, hvor vi læser “Måske en dag” af Colleen Hoover. Derfor står den selvsagt forrest i køen. Den byder på masser af følelser, kan jeg allerede nu mærke.

Derefter er det mere eller mindre bare hvilken bog, jeg får fat i. Jeg har mange spændende liggende – “Min søsters hemmelighed” af Tracy Bichanan, “Skyriel” af Lene Dybdahl, “Skyggezone” af Arne Dahl blot for at nævne nogle af dem, jeg tænker nok kommer i toppen af TBR listen.

Vi skriver september. Nu er efterårsvejret kommet. Udenfor rusker stormen i træerne pt. mens regnen indimellem pisker ned. Det er dejligt. Dejligt på den måde at det nu er tid til at gemme sig indenfor med en varm kop kaffe og en god bog. Jeg ser mange gode læseoplevelser for mig, den næste tid.

Hvordan så din september ud?

2 tanker om “Status #7 – september 2016”

  1. Åh, hvor er det skønt med så mange fantastiske læseoplevelser, at du ikke kan vælge mellem det. Det er jo altid drømmen, når man går ind i en ny måned. Desuden vil jeg lige sige, at jeg nærmest sidder på nåle for at finde ud af, hvad du synes om “Måske en dag”. Jeg selv elsker den nemlig, og jeg håber så meget på, du kommer til at have det på samme måde med den 🙂

    1. Ja det er virkelig skønt med så mange skønne oplevelser 😀
      Åh “Måske en dag” ja… Jeg kan sige så meget at jeg er nok to tredjedele færdig med bogen, og jeg håber den aldrig ender! Hun skriver bare faaaaantastisk <3

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.