"Små synder" af Lissa Evans - boganmeldelse - Bogfinken bogblog

Anmeldelse: “Små synder” af Lissa Evans

"Små synder" af Lissa Evans - boganmeldelse - Bogfinken bogblog

Bogfinken bogblog - 3 ud af 5

Titel: “Små synder” | Forfatter: Lissa Evans | Forlag: Bazar

ISBN: 9788771161922 | Udg. dato: 01-08-2016 | Sideantal: 365

[ Anmeldereksemplar fra Plusbog ]

Vi følger 10-årige Noels omtumlede tilværelse ved krigens begyndelse, hvor han har levet trygt og godt hos sin gudmor Mattie, der har udfordret ham intellektuelt gennem hele hans opvækst, så han i dag er en sjov lille gammelklog dreng, der ofte gennemskuer de voksne og er dem langt overlegne i intellekt og viden.
Da Mattie pludselig dør, ender Noel først hos fjerne slægtninge i London, men da alle børn senere evakueres sendes han – til både sin egen og familiens lettelse – ud på landet, hvor han kommer til at bo hos Vee.
Vee er ikke på nogen måde ond, men heller ikke den klogeste kvinde på jord, til gengæld har hun flair for at snyde og bedrage sig gennem tilværelsen, og hun øjne en mulighed for at kunne ”bruge” Noel til nogle ”forretninger”.

Bogen

Vi får beskrevet en sød og intelligent dreng i Noel. Han bor ved sin gudmor, Mattie, og de elsker hinanden. Krigen begynder at rase, og undervejs dør Mattie. Herefter følger vi Noel videre i livet, både i forhold til krigen, men også i forhold til hans liv ved hans nye plejemor Vee.

Jeg er ikke solgt. Historien fanger mig i det store hele ikke. Der mangler følelser og hjertevarme. Forholdet mellem Mattie og Noel er kærligt og varmt. Det savner jeg i resten af bogen. Noel er intelligent, meget mere end alle andre. Han er en interessant person, og han trækker bogen op. Det var en fin læseoplevelse, men jeg sidder tilbage uden at føle noget særligt. Jeg føler ingen hjertevarme, lyst til at vide mere, eller ulyst til at slippe historien.

“Små synder” er en fin, letlæst bog, men man skal ikke læse den for en fantastisk historie, er min mening.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.