"Måske en dag" af Colleen Hoover - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog

“Måske en dag” af Colleen Hoover

"Måske en dag" af Colleen Hoover - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog
Bogfinken bogblog - 5 ud af 5

Titel: “Måske en dag” | Forfatter: Colleen Hoover | Forlag: Lovebooks

ISBN: 9788711519981 | Udg. dato: 23-09-2016 | Sideantal: 472

[ Anmeldereksemplar fra forlaget ]

Da den musikstuderende Sydney flytter ind på et værelse hos den flotte guitarist Ridge, er det sidste, hun forventer, at blive forelsket. Hun er stadig mærket efter bruddet med sin eks, og desuden har Ridge allerede en kæreste.
Sydney og Ridge bliver dog hurtigt venner, og snart begynder de at skrive sange sammen. Ridge komponerer musikken, Sydney skriver teksterne, og det varer ikke længe, før de må kæmpe for at holde de spirende følelser tilbage, som vokser i dem imod alle odds …

Hvordan introducerer man den mest fantastiske kærlighedshistorie, der har rørt ens hjerte og sidder i én længe efter sidste side er vendt? Man nøjes med at sige “Måske en dag” af Colleen Hoover – læs den!

"Måske en dag" af Colleen Hoover - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog

Historien

Vi kommer direkte ind i handlingen. Sydney har opdaget at hendes kæreste er utro… Med hendes bedste veninde! Personen, der har fortalt hende det, er Ridge, som hun derfor også er sur på. Hun er kæreste-, venne-, taske- og hjemløs lige på ét og samme tidspunkt.
Vi spoler herefter tiden et par uger tilbage til da alt var fryd og gammen på overfladen. Sydney og Hunter danner par og har gjort det længe. Hun bor sammen med sin bedste veninde Tori, studerer musik og har det ellers godt. Når hun sidder på altanen, kan hun høre en fyr spille, tværs over gården. Hun er nysgerrig, interesseret og fascineret. Hun (og vi) kan på ingen måde vide, at den dag, hvor han ser hende på tværs af gården og beslutter sig til at tage kontakt, vil ændre alles liv, på den måde det kommer til.
Det  kommer til at betyde dybe venskaber, følelser som ingen har oplevet før, dybe ar og noget, der spirer op imellem alt dette. Noget, der slet ikke skulle eller burde ske, sker. Og det hiver os med på en rejse.

Musikken

I denne bog spiller musik en stor rolle. Det er det, der får Sydney og Ridge til at finde hinanden, og det er det, der  binder dem sammen. Jeg synes, det er fantastisk gennemtænkt at Colleen Hoover har allieret sig med Griffin Peterson og fået komponeret og indspillet sangene fra bogen.
De er så vidunderlige når man har læst bogen og forstår teksterne. Når man har “været med” til at de blev lavet i bogen. Det er simpelthen gennemtænkt og velplanlagt.
Musikken kan høres her: Maybe Someday soundtrack – især nummeret “Maybe someday” har fascineret mig.

“Måske en dag”

Jeg ved nærmest ikke hvor jeg skal begynde. Jeg er helt og aldeles væltet omkuld. Jeg tror aldrig, jeg har læst en kærlighedshistorie, som jeg var så fascineret af. Jeg er imponeret af Colleen Hoovers måde at knuse læserens hjerte på, og alligevel kunne genfinde gnisten til at lime det tilbage sammen. Både titel og cover på den her bog er så gennemført smukt, når man tager historien i mente. “Måske en dag” er det mest rammende at kalde den her bog. Det varsler et håb. Noget, der ikke er planlagt. Noget, der endda ikke burde ske. Noget, der måske kan ske. En dag.

Colleen Hoover kan virkelig skrive så det rammer. Det opdagede jeg ganske vist allerede i “Forbandede kærlighed“, men jeg er imponeret påny. Vi er, med den her historie, så langt fra en kedelig og banal kærlighedshistorie, som det er muligt. Der er skabt nogle personer, der gør så meget godt for historien, at de ene og alene sikrer fornyelse og kompleksitet. Det kunne let have været irriterende og latterligt med den store mængde sms’er og skriverier i bogen mellem de to hovedpersoner, men det blev det aldrig. Jeg følte, jeg sad og skrev hver eneste af Sydneys beskeder og fik hjertebanken over Ridges svar. Jeg følte følelserne der spirede undervejs og mærkede sorgen over hvad der ikke kunne og burde være.

"Måske en dag" af Colleen Hoover - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog

“Måske en dag” er jeg på nippet til at sige, er den bedste kærlighedshistorie, jeg nogensinde har læst. Uanset er den fantastisk, fascinerende og helt igennem skøn. Den bør læses af alle, der har brug for en smule kærlighed i livet. Men vær advaret – du vil ikke ønske at slippe Sydney og Ridge igen. Jeg ønskede, bogen skulle vare evigt…

3 tanker om ““Måske en dag” af Colleen Hoover”

  1. Pingback: Oktober måneds bog- og læsestatus ved Bogfinkens bogblog

  2. Jeg går får det meste uden om nyere kærlighedsromaner, men alle siger denne her er så fantastisk, og jeg kan godt lide, når historier har musik som tema, så måske skulle jeg gøre en undtagelse …

    1. Uh det synes jeg helt klart du skal 🙂 mange historier kan godt blive med den samme banale kærlighedshistorie, men det synes jeg denne klarer meget godt

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.