"Kom igen, Felina" af Kirsten Sonne Harild - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog

“Kom igen, Felina” af Kirsten Sonne Harild

Sød, letlæst bog om en lille pige, som skal lære at tackle udfordringer og huske at have det sjovt undervejs også. Kan man både brænde for noget og have det sjovt samtidig, eller er man tvunget til at skulle vælge?

"Kom igen, Felina" af Kirsten Sonne Harild - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog

Sponsoreret indlæg – anmeldereksemplar fra Plusbog.dk

Bogfinken bogblog - 4 ud af 5

Titel: “Kom igen, Felina” | Forfatter: Kirsten Sonne Harild | Forlag: Politikens forlag

ISBN: 9788740032338 | Udg. dato: 14-10-2016 | Sideantal: 112

Den elleveårige springgymnast, Felina, er efter sommerferien rykket op på opvisnings- og konkurrenceholdet. Men til en af de første træningstimer med det nye hold, får hun den triste besked, at der måske alligevel ikke er plads til hende på holdet. Fra den ene dag til den anden brister alle hendes store drømme, hendes selvtillid og ikke mindst forholdet til veninderne, som hun har sprunget med i mange år. Men pludselig kommer der hjælp fra en uventet kant. Et helt anderledes, sjovt blandet hold tilbyder hende en plads. Felina genvinder sin styrke og glæde ved at springe, og får efter lidt tid muligheden for at komme stærkt igen.
Spørgsmålet er, om hun vil?

Historien

“Kom igen, Felina” er en sød, letlæst bog en 11-årig pige. Hun elsker at dyrke springgymnastik og er også god til det, men på det seneste er det gået skidt. Der skal til at dannes opvisningshold, et hold, Felina og hendes veninder lang tid har drømt om at komme på sammen. Det er gået skidt for Felina den sidste tid, og hendes plads på holdet er i fare. Da der kommer to talentfulde tvillinger til holdet, bliver faren større. Felinas mor var selv springgymnast og hendes bror er den bedste på hans hold også. Derfor er det svært for Felina at komme hjem og sige, hun ikke længere er garanteret en plads på holdet. Samtidig møder vi Holger, som deltager på et andet springgymnastikhold og han inviterer Felina hen for at se det. De leger mere, griner mere og ser ud til at have det sjovere. Når pladsen på holdet allerede er i fare, kunne det være at det var bedre. Bare at gå selv til fordel for et hold som har mere fokus på hygge end konkurrence..

Bogen

Bogen er let at forstå og hurtig at læse. Den er nem at relatere til og fanger interessen godt. For målgruppen, 9-13 årige fortrinsvis piger, vil den rumme mange gavnlige aspekter. Hovedpersonen, Felina, er let for unge piger at relatere til, og mange vil kunne genkende hendes udfordringer med selvtilliden, usikkerhed og et ønske om succes kontra gode venskaber. Historien rummer ting, der kan læres af – det med aldrig at miste glæden, tackle omverdenens pres, dele problemer med andre og ikke mindst at genfinde sig selv og sin glæde. Bogen kan lære læseren meget, og jeg vil anbefale den til alle i målgruppen og/eller deres forældre. Den rummer mange muligheder for både lærdom og underholdning, og ikke mindst at tage en snak med hinanden efter læsning af den.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.