"Dybet" (Ravn #4) af Michael Katz Krefeld - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog - Oktober

“Dybet” (Ravn #4) af Michael Katz Krefeld

“Dybet” er den fjerde bog i Michael Katz Krefelds serie om tidligere politimand og nu privatdetektiv, Ravn. Bøgerne er selvstændige og kan læses uafhængig af hinanden. Det er en fordel for mig, idet jeg ikke har læst de tidligere bøger i serien – men efter at have læst denne, bliver jeg nødt til det!

"Dybet" (Ravn #4) af Michael Katz Krefeld - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog - Oktober

Sponsoreret indlæg – anmeldereksemplar fra Plusbog

Bogfinken bogblog - 5 ud af 5

Titel: “Dybet” (Ravn #4) | Forfatter: Michel Katz Krefeld | Forlag: Lindhart & Ringhof

ISBN: 9788711701423 | Udg. dato: 04-11-2016 | Sideantal: 408

Den garvede privatopdager Ravn kommer på sin mest uhyggelige sag hidtil. En klient har brug for hjælp til at finde frem til en gammel skolekammerat. Det er 17 år siden, han sidst har haft kontakt med ham. Han mistænker ham for at stå bag en række rystende bestialske overfald på kvinder i København. Overfald, som ligner det, som han sammen med kammeraten tilbage i 1993 begik på en lille pige, og som endte katastrofalt.

Siden drengenes frigivelse har de levet under politiets vidnebeskyttelsesprogram med nye hemmelige identiteter af frygt for hævnangreb. De er derfor umulige at opspore. Da endnu en kvinde overfaldes, og denne gang myrdes, efterforsker Ravn sagen, og jagten går ind på den anonyme drabsmand. Hvem som helst kan være gerningsmanden. Når som helst kan han slå til igen. Kender Ravn sin klients sande identitet og hans motiver?

Historien

Ravn kommer tilfældigvis i kontakt med Morten, som ønsker hans hjælp til at finde hans gamle ven Kasper. Hvad Ravn lærer undervejs er, at Morten og Kasper var hovedpersonerne i en gammel sag med en lille pige, der blev mishandlet og dræbt. De kom begge i fængsel og siden i et vidnebeskyttelsesprogram med nye identiteter. Nu efter mange år, kommer Morten med en bekymring om at hans gamle ven Kasper stadig mishandler og myrder. Han har samlet en masse materiale som politiet ikke vil tage seriøst. Ravns nysgerrighed pirres, selv om han også undervejs fyldes af en del tvivl, skepsis og modvilje mod Morten. Alligevel bliver det en lang rejse igennem et spind af løgne, grusomme handlinger og farlige begivenheder. Ravn kommer til at stirre lige ned i “dybet” af grusomhed.

Bogen

Jeg elsker en god krimi. Det har jeg vist nævnt før 😉 Jeg må med skam indrømme, jeg ikke tidligere har læst noget af Michael Katz Krefeld, så “Dybet” var min første oplevelse med hans forfatterskab. Jeg er solgt. Han skriver fantastisk. Det er en måde at skrive på, så jeg sidder på kanten af stolen. Mit hjerte banker lidt hurtigere. Jeg vender siderne hurtigere. Jeg tog mig selv i at lægge bogen fra mig med bankende hjerte og tænke “Åh nej!” kun for at samle den op igen og læse febrilsk videre.

“Dybet” er en af de slags krimier, der holder spændingen lige til sidst. Læseren sidder og ved ikke helt hvad den skal tænke eller tro, for at få vendt op og ned på det hele flere gange undervejs. Det er en virkelig fortrinlig krimi, der absolut er i topklasse!
Og nu er jeg simpelthen NØDT TIL at skrive resten af Ravn serien på min ønskeseddel!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.