Oktober måned nyanskaffelser - nyt i stakken #5 - "Troskabens bånd" (Cavendon #1) af Barbara Taylor Bradford - Bogfinken bogblog

“Troskabens bånd” (Cavendon #1) af Barbara Taylor Bradford

Jarler, hertuger og yndige piger. Magtfulde og højtstående familier, aristokrati og debutantballer. Vi er i “Troskabens bånd” henført til 1913 hvor vi møder familierne Ingham og Swann. Deres fælles bånd danner rammen om en fortælling med unge, smukke Daphne i en hovedrolle, mens krigen lurer i det fjerne.

Oktober måned nyanskaffelser - nyt i stakken #5 - "Troskabens bånd" (Cavendon #1) af Barbara Taylor Bradford - Bogfinken bogblog

Sponsoreret indlæg – anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 5 ud af 5

Titel: “Troskabens bånd” (Cavendon #1) | Forfatter: Barbara Taylor Bradford | Forlag: Flamingo

ISBN: 9788702205725 | Udg. dato: 28-10-2016 | Sideantal: 350

Charles Ingham – den 6. jarl af Mowbrays – fire døtre er alle yndefulde piger, men 17-årige Daphne er den smukkeste engelske rose af dem alle. Hendes skønne ydre skal sikre Ingham-familiens forsatte position i det engelske aristokrati. Men en sønderknusende begivenhed ryster Ingham-familien og hele godset Cavendon Hall og vender med et trylleslag op og ned på Daphnes strålende fremtidsudsigter. En dag modtager jarlen et uventet brev fra en fjern slægtning, Hugo Stanton, der efter mange år i udlandet, vender hjem for at slå sig ned i nærheden af Cavendon Hall. Kan Hugo Stanton vise sig at blive Ingham-familiens redning? Samtidig trækker mørke skyer op over Europa. Året er 1913, og snart vil livet for den aristokratiske familien Ingham og deres hengivne stab af tjenestefolk forandre sig for altid.

Vi er henført til 1913 hvor rige, magtfulde familier styrer slaget, og hvor unge pigers skønhed og ynde bestemmer deres fremtid. Vi præsenteres som læser for to familier; Ingham og Swann. Ingham er de højtstående og Swann er blandt tjenestefolkene. Alle i Swann familien er bundt af en ed – “troskabens bånd” – og er derfor Ingham familiens nærmeste betroede, som for altid vil holde på alle hemmeligheder og hjælpe på enhver tænkelig måde.

Bogen og historien

Jeg elsker universet i historien om Cavendon Hall. Jeg elsker tidsånden og det, den gør ved en fortælling. Meget virker simplere og let at henføre sig til. Forfatteren har givet os en historie med mange aspekter. Det meste fortælles gennem Daphne, som er familiens håb om fremtiden. Hun er en smuk, yndefuld pige med gode manerer og et godt hjerte. Det er hende, der skal giftes med en hertugsøn og sikre familiens fortsatte høje position i samfundet. Alt er på plads til hendes debutantballer næste år, da ulykken indtræffer. Med ét slås alle hendes håb og drømme itu, og samtidig også familiens håb. Her træder Swann familien i karakter og hjælper til med at få alt tilbage på plads, og nye planer udtænkt.
Det er så gennemført med de to familiers tætte bånd, bundet af troskab.

Samtidig er det en fortælling om tiden, de farer der lurer og kommer til at lure. Der er meget, der endnu er usagt, og meget der er uafsluttet, men jeg har opsnuset at det kun er første bind i serien, så jeg glæder mig usigeligt til at læse videre, og til igen at falde ned i fortidens univers med alt hvad det har at byde på.

Forfatteren har gjort meget ud af at male et billede for læseren. Jeg føler selv, jeg går med rundt på Cavendon Hall, ser de fine kjoler Cecily syer og mærker kærligheden spire mellem Daphne og Hugo. Det er virkelig godt fortalt og helt i tråd med tidsalderen generelt. Der er intet, der virker malplaceret, fejlfortalt eller på anden måde forkert. “Troskabens bånd” er en helt gennemført skøn fortælling.

3 tanker om ““Troskabens bånd” (Cavendon #1) af Barbara Taylor Bradford”

  1. Pingback: "Fortidens hemmeligheder" af Barbara Taylor Bradford - Bogfinkens bogblog

  2. Pingback: Kommende udgivelser #1 - spændende, kommende bøger på markedet - Bogfinken

  3. Pingback: Status #7 - oktober måneds læseoplevelser og debat - Bogfinken

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.