"Måske mødes vi" af Kate Eberlen - boganmeldelse - Bogfinken bogblog

“Måske mødes vi” af Kate Eberlen

“Måske mødes vi” virker op overfladen ret almindelig chick-lit og bevares, det er den da til dels også. Alligevel er den også lidt anderledes. Den er vel i bund og grund en fortælling om den drøm og det håb, mange har fra barnsben. -det tilfældige blik, den tilfældige gnist og den tilfældige spirende kærlighed mellem to. Det, der sker på film, hvor mand og kvinde udveksler et blik, og så fører skæbnen dem sammen senere og de bliver lykkelige sammen. Det er jo i bund og grund historien her i bogen, bare fortalt meget mere realistisk, med livets barske realiteter og oplevelser med. Hvor livet ikke bare er lyserødt og hyggeligt, men hvor der også er utroskab, knuste hjerter, stor sorg, sygdom og barske udfordringer til stede.

"Måske mødes vi" af Kate Eberlen - boganmeldelse - Bogfinken bogblog

Sponsoreret indlæg – anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 4 ud af 5

Titel: “Måske mødes vi” | Forfatter: Kate Eberlen | Forlag: Politikens Forlag

ISBN: 9788740027419 | Udg. dato: 28-10-2016 | Sideantal: 480

Et enkelt blik, to fremmede, der krydser hinandens vej et kort sekund, før de vender tilbage til hver sit liv.
Tess og Gus er skabt for hinanden, de har bare aldrig rigtig mødt hinanden. De har strejfet hinandens liv flere gange uden at vide det. Første gang det sker, er de atten år, og de er begge to i Firenze. Tess er på interrail, før hun skal begynde på universitetet, og hun ved stadig ikke at hendes liv vil forandre sig for altid, når hun kommer hjem. Gus er i Firenze for at komme væk fra det hele. Hans liv har nemlig allerede forandret sig pludseligt og dramatisk. I de næste seksten år vil livet og kærligheden stille dem over for vidt forskellige udfordringer. Adskilt af omstændigheder uden for deres egen kontrol og med meget små chancer for nogensinde at komme til at mødes igen.

Vi starter ud med at Tess og Gus møder hinanden i Firenze. Et kort møde, som ikke betyder noget for nogen af dem. Derefter udvikler livet sig for dem begge i vidt forskellig retning. Fælles er at livet går videre med alt hvad der er at byde. Der er kærlighed. Der er utroskab. Der er sorg. Der er familie. Der er børn. Der er skilsmisser. Der er hele den realistiske pakke. I tillæg er der så skæbnen – den der gang på gang lader Tess’ og Gus’ veje krydse på den ene og anden måde, ofte så de ikke er klar over det. Vi ved på intet tidspunkt om de overhovedet kommer til at møde hinanden eller ej – titlen røber det heller ikke. Det er genialt skrevet.

Der gik lidt tid, før jeg kom rigtig ind i historien. Derefter fangede den mig, og jeg måtte vide hvad der skete videre. At historien fortælles skiftevis af de to, er kun positivt. For det første fordi der sker meget forskelligt i deres respektive liv, og dernæst fordi man på den måde, lærer begge personer godt at kende. Bogen er virkelig velskrevet på den realistiske måde, og jeg er rigtig nysgerrig på hvad der sker videre. Jeg ville elske at læse en fortsættelse af Tess’ og Gus’ liv, for jeg føler ikke helt, jeg endnu har læst deres egen historie. Det har mere handlet om vejen til deres historie. Jeg er sikker på, der er meget mere at fortælle.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.