"Bridget Jones' dagbog" (Bridget Jones #1) af Helen Fielding - boganmeldelse - Bogfinken bogblog

“Bridget Jones’ dagbog” (Bridget Jones #1) af Helen Fielding

– Tirsdag den 21. marts: Jeg vil ikke gå i seng med eller tage nogen notits af Daniel mere.
– Lørdag den 29. april: Toogtyve timer, fire pizzaer, én gang indisk fastfood, tre pakker cigaretter og tre flasker champagne senere er Daniel her stadig. Jeg er forelsket.
Det er ikke altid lige let at være omkring de 30, single, uorganiseret og selvoptaget, og hvis ikke det var fordi Bridget var udstyret med en god portion selvironi, ville det sikkert gå helt galt.

"Bridget Jones' dagbog" (Bridget Jones #1) af Helen Fielding - boganmeldelse - Bogfinken bogblog

Bogfinken bogblog - 3 ud af 5

Titel: “Bridget Jones’ dagbog” | Forfatter: Helen Fielding | Forlag: Lindhart & Ringhof

ISBN: 9788711341407 | Udg. dato: 16-10-2013 | Sideantal: 253

Jeg er (var) én af de få, der aldrig var faldet for Bridget Jones. Jeg har filmene til gode, og havde indtil nu også bøgerne godt gemt væk på hylden, men nu skulle det være. Vi møder Bridget Hones som er en kvinde, der er nem for os at holde af. Hun er nemlig fuld af fejl, mangler og underholdning. Hun kommer konsekvent for sent, drikker for meget, er altid på kur og er lige så udfordret af kærligheden (måske endda mere) end alle vi andre. Samtidig følger vi med hende på arbejde og igennem de tåkrummende oplevelser hun udsættes for, og selv opsøger. Der er garanti for at hun havner i morsomme og pinlige situationer igen og igen.

Man skal læse Bridget Jones’ dagbog for det, den er; chick-lit for underholdningens skyld. Jeg har ladet mig fortælle at filmene skulle være meget underholdende. Jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle forvente af bogen, men alligevel blev jeg skuffet. Historien var underholdende, bevares. Men meget af tiden følte jeg det var krampagtigt – det skulle bare være sjovt. Lidt som om det var ligemeget hvor latterlig eller usandsynlig scenariet var. Meget af tiden var jeg underholdt og jeg grinte også flere steder. Bridget Jones er en elskelig person. Hun er med sine fejl og pinlige person let at smile af og være glad for. Hun sætter ord på mange situationer vi alle kan genkende. Fortalt i dagbogsform så vi får lov at følge med dag for dag næsten.

Jeg kan godt lide idéen bag bogen, men jeg tror den fungerer bedre som klumme eller som film. I romanform synes jeg den til tider bliver langtrukken og fuld af gentagelser forklædt som nyt. Det er lidt for krampagtigt sjovt til tider, mens grinene kommer naturligt andre steder.
Alt i alt var jeg underholdt en stor del af tiden, hvorfor bogen får 3 ud af 5 hjerter af mig.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.