"Helt ude i Hampen" af Mads-Peder Winther Søby - boganmeldelse - Bogfinken

“Helt ude i Hampen” (#1 og #2) af Mads-Peder Winther Søby

“Helt ude i Hampen – en skrøne”: Fem venner skal på langtur til Polen efter svinekød. Anders L. Kjeldsen, den uformelle leder af denne gruppe af mænd, har blæst til kamp mod et komplot. Et komplot af svinestreger der implicerer alle fra “bonde til de onde”. På vejen mod missionen bliver det pinagtigt, grinagtigt og krampagtigt, før vennerne forventer noget saftigt …

“Helt ude i Hampen – fodbold og Old Boys”: Anders L. Kjeldsen er igen på spil. Nu er det i rollen som træner for en broget flok Old Boys spillere i Hampen. Der skal tænkes i utraditionelle strategier, hvis Hampen skal vinde over formstærke Ejstrupholm. Anders forestiller sig at fire angribere og en boksspiller er løsningen …
Der er blot et problem: Hampen IF’s Old Boys hold står uden en back. Tilsyneladende kan den nytilflyttede fodboldfilosof i Hampen være løsningen på alle Anders L. Kjeldsens fodbolddrømme …

"Helt ude i Hampen" af Mads-Peder Winther Søby - boganmeldelse - Bogfinken

Sponsoreret indlæg – anmeldereksemplar fra forfatteren

Bogfinken bogblog - 3 ud af 5

Titel: “Helt ude i Hampen – en skrøne” og “Helt ude i Hampen – fodbold og Old Boys”

Forfatter: Mads-Peder Winther Søby | Forlag: Books on Demand | Sideantal: 112/128

ISBN: 9788771705058 / 9788771885972 | Udg. dato: 29-06-2016 / 29-08-2016

Jeg anmelder sædvanligvis ikke bøger sammen, men de to små skrøner her er lidt svære at adskille. De omhandler beboerne i den lille jyske by Hampen. Som ægte jyde kender jeg naturligvis til byen og ved at den findes. Jeg kan samtidig genkende den gode, jyske lune i bogen hvilket er muntert og sært “hjemligt”.

Vi møder en flok mænd især, som alle er godt integrerede i den lille by. De ér faktisk byen. De har alle deres særheder og specielle kendetegn, som vi kommer til at lære mere om fra første side. De har alle lune og talenterne i orden – især hvis man spørger dem selv.

I den første skrøne får vi historien om da flokken drager til Polen for at købe et dansk svin grundet forviklinger som de næsten ikke selv kan hitte rede i. I den anden får vi historien om deres old boys fodboldhold der mangler en spiller, men får tiltrukket byens nyeste beboer.
Begge historier har et godt flow og et godt tempo. Der er detaljer og morsomheder gennem hele historien og det gør den sjov at læse. Længden af de to skrøner er på kun lidt over 100 sider hvilket er meget passende for at historierne ikke går hen og bliver langtrukne – det er trods alt skrøner og ikke lange romaner.

Jeg kan godt lide Hampen-skrønerne når man læser dem for det, de er. De er muntre og hyggelige, men intet litterært mesterværk – hvilket jeg heller ikke forestiller mig, var forfatterens plan med dem. Jeg må dog trods alt smide en smule malurt i bægret. Begge skrøner ville have haft gavn af en omhyggelig redigering/korrekturlæsning. Dertil kommer bogens grafiske udtryk. Uden at ville fornærme noget – det kunne gøres bedre.
Jeg forstår meningen – Volvoen på den første og fodboldskuret på den anden, men… Det ser gnidret, sløret og ufærdigt ud. Det kunne man altså godt lige have brugt bare et par minutter længere på, og fået et meget pænere grafisk udtryk ud af – noget der klart ville have forbedret mig umiddelbare indtryk.

 

1 tanke om ““Helt ude i Hampen” (#1 og #2) af Mads-Peder Winther Søby”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.