1. advent og Liebster Award - Bogfinken bogblog

Liebster Award og 1. søndag i advent

Det er første søndag i advent, og hvad er bedre end at opdage, man er blevet tagget i en udfordring for flere måneder siden? Det vil jeg benytte lejligheden til at lege med i, og samtidig ønske alle en rigtig glædelig 1. søndag i advent 🙂

1. advent og Liebster Award - Bogfinken bogblog

Jeg er blevet nomineret af søde Rikke til “Liebster Award” og mange tak for det 🙂 Det er en slags award som florerer mellem mindre bloggere, hvor man tagger hinanden til at besvare nogle spørgsmål og skrive nogle facts om én selv. Det er en sjov måde at lære lidt at kende om hinanden på, og meget sjovt at læse om andre.

Reglerne er således:

 • Tak bloggeren, som nominerede dig.
 • Vis Liebster Award-logoet på din blog/i dit indlæg (Du kan finde et logo nederst i dette indlæg)
 • Besvar de 11 spørgsmål, som du modtog fra bloggeren, der nominerede dig.
 • Skriv 11 selvvalgte facts om dig selv.
 • Nominér 11 nye bloggere (med 1000 eller derunder følgere)
 • Lav dine egne 11 spørgsmål, som de nominerede skal svare på.

Mine svar på Rikkes spørgsmål:

1. Hvorfor startede du en bogblog?
– Det gjorde jeg egentlig bare fordi jeg elsker at læse og skrive. Jeg nyder at bruge mit sprog og at fortælle en historie videre. Jeg er ikke god til at gøre det mundtligt. Jeg er virkelig skrækkelig til at give en læseoplevelse videre ved at tale om en bog. Det falder mig meget nemmere at skrive det. Samtidig har jeg altid været interesseret i og fascineret at blogging og gjort det af flere omgange. Da jeg opdagede man kunne have en bogblog, så var jeg solgt på idéen.

 

2. Hvad kan du godt lide ved en bogblog, og hvad skal der være, før at du følger den?
– Jeg kan godt lide at der ikke går for længe imellem indlæg da jeg ofte kigger ind dagligt på blogs. Samtidig er det originalitet der tiltaler mig. Indlæg der interesserer mig, og det samme med billeder. Jeg kan godt lide smukke billeder, men til gengæld gider jeg ikke sidde og vente på at billederne bliver indlæst på siden, smukke eller ej. Så både teknik og æstetik må gerne være der.
Originalitet i indlæg; noget jeg ikke får alle steder. Samtidig skal de være nede på jorden og lige til at gå til. Jeg er selv en ret jævn person og jeg fatter lynhurtigt sympati for en blog hvis jeg fornemmer at forfatteren er nede på jorden og giver noget af sig selv.

 

3. Følger du andre bloggere end dem, der blogger om bøger? Hvis ja, kan du så anbefale nogen?
– Ja, jeg følger to livsstilsbloggere og min søsters haveblog primært. Ellers er jeg ikke så god til at følge nogen slavisk, men kigger ind på mange blogs en gang imellem.

 

4. Ser du dig selv som være introvert eller extrovert – eller en god blanding?
– Introvert, helt klart. Det er noget, jeg først er blevet klar over i løbet af de seneste år og jeg finder emnet meget interessant, men der hersker ingen tvivl om at jeg er introvert, og i ret høj grad.

 

5. Hvis du skulle til en fest, hvor temaet var noget litterært, hvor i landet skulle dette så helst foregå?
– Jeg har ikke rigtig nogle præferencer på det område. Jeg holder mig helst væk fra større forsamlinger og/eller storbyer, så noget småt.

 

6. Yndlings: bøger, serier, film?
– Masser. I bøger elsker jeg alt der får mig til at føle noget. “Mig før dig” af Jojo Moyes, “En flænge i himlen” af John Green, “Fifty Shades of Grey” af E.L. James, “Anne fra Grønnebakken” af L. M. Montgomery (også som serie)… Af serier er det nærmest alt kriminalteknisk – CSI, NCIS, Bones, Criminal Minds osv. jeg finder interessant. Film er en blandet skare med alt fra disneyfilm til gamle danske klassikere. Min smag indenfor alt er ret bred 😉

 

7. Hvis du skulle have en læsemakker i form af et dyr, hvilken slags skulle det så være?
– Kat, helt klart. Generelt er jeg meget glad for katte, og min egen ligger ofte ved mine fødder når jeg læser i sengen.

 

8. Hvilket fabeldyr finder du mest fascinerende?
– Drager. Jeg ved ikke hvorfor, men de fascinerer mig på en eller anden måde.

 

9. Tager du selv billeder til din blog? Begrund dit svar.
– Ja det gør jeg for det meste. Jeg ville ønske, jeg var mere kreativ når jeg ser andres billeder, men det kommer måske med tiden. Jeg kan godt lide at tage billeder, især når det er muligt udenfor da plads og lys ikke er optimalt indenfor. Det giver også mulighed for at være lidt kreativ og vise en bog fra mange vinkler.

 

10. Hvilket sociale medie foretrækker du?
– Facebook til opdateringer, Instagram til at vise/se billeder. Jeg er ikke så god til at være alle steder, men jeg forsøger at deltage hist og her. Egentlig sjovt at jeg ikke er så god til det, når det er mit felt indenfor uddannelse.. Men uanset, jeg er til stede de fleste steder, men bruger dem ikke lige meget.

 

11. Hvilken bog skal alle læse mindst én gang i livet, hvis det stod til dig?
– Mit billede øverst er “Fyrmesterens barnebarn” af R. Friis. Jeg kan ikke sige, hvorfor jeg mener, alle bør læse den, men den har stået mit hjerte nært siden barndommen. Jeg husker at have fundet den i mine forældres gemmer og knuselsket den lige siden. Den tager sig af emner som svigt, kærlighed, venskab, mistillid og meget mere. Den er den fantastiske historie om pigen der så gerne vil elskes og holdes af, men som beskyldes for noget grusomt og siden ender ved sin bidske bedstefar, som ender med at elske hende hudløst. Den er bare fantastisk, det kan ikke beskrives bedre.
1. advent og Liebster Award - Bogfinken bogblog

11 selvvalgte facts om mig:

 1. Jeg bor i et hus sammen med min søster og huset rummer desuden 2 kaniner, 4 katte og omkring 120 marsvin.
 2. Jeg kan ikke leve uden kaffe. Til gengæld er jeg ved at lære at drikke en kop the i ny og næ.
 3. Jeg har, udover bloggen her, en blog hvor det er marsvin, der skriver.
 4. Jeg elsker december med al dens hygge og hjertevarme. For mig måtte den gerne vare adskillige måneder. Det jeg elsker mest ved julen er at give andre gaver.
 5. Jeg er vild med tanken om at blive forfatter, men jeg evner ikke at skrive historier.
 6. Jeg er håbløs romantiker, der drømmer i Jane Austen-stil om den store kærlighed, gammeldags manerer og gentlemen.
 7. Jeg hader storbyer. Punktum. Der er for mange mennesker, biler og larm. Stilhed, fuglesang og blæsten er lyde, jeg kan lide.
 8. Jeg elsker disneymusik og film. På det punkt er jeg stadig et barn. Fantasien tiltaler mig.
 9. Jeg er ikke god til at lade andre lære mig at kende.
 10. Jeg er en samler. Jeg er virkelig skrækkelig til at samle ting sammen, uanset hvad det er. Det harmonerer ikke godt sammen med at jeg er virkelig dårlig til at smide ud, men jeg er blevet bedre med tiden.
 11. Jeg er sindssygt bange for edderkopper!

Mine 11 nominerede:

Puha det var en svær opgave. Jeg har forsøgt at finde 11 som ikke tidligere har været med i legen, så jeg håber det går an 🙂

Mine 11 spørgsmål til de nominerede:

 1. Hvilken bog har gjort mest indtryk på dig i dit liv?
 2. Hvilken bog vil du gerne give videre til eventuelle børn?
 3. Hvis du skulle til fest klædt ud som noget litterært, hvem/hvad ville du så vælge og hvorfor?
 4. Ejer du nogle bog-accessories? Hvis ja; hvad?
 5. Hvad gør læsning ved dig?
 6. Har du fået venskaber fra bogbloggerverdenen?
 7. Hvad er dit yndlingscitat og hvorfor?
 8. Hvilken forfatter drømmer du mest om at komme til at møde?
 9. Hvis du skulle vælge 3 bøger som skulle være de eneste, du måtte eje, hvad skulle det så være?
 10. Hvis du selv skulle skrive en bog, hvad skulle den så handle om?
 11. Har du nogensinde gået og læst i en bog samtidig?

Eksempler på Liebster Award billeder:

1. advent og Liebster Award - Bogfinken bogblog1. advent og Liebster Award - Bogfinken bogblog

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.