"Bjerget bag huset" af Joyce Maynard - boganmeldelse - Bogfinken bogblog

“Bjerget bag huset” af Joyce Maynard

Sommeren 1979 er varm og tør i Marin County, Californien. Flere myrdede piger bliver fundet på det bjerg, hvor Rachel og hendes søster bor, og pigernes far får sagen og skal opklare, hvem ”The sunset strangler” er. Søstrene følger deres fars mislykkede forsøg på at opklare mordene og prøver selv at regne ud, hvem morderen mon er. Da endnu flere piger bliver myrdet lægger Rachel en farlig plan for at fange morderen, men resultatet bliver, at hendes fars karriere bliver ødelagt, og alt ændres for dem, hun elsker.

"Bjerget bag huset" af Joyce Maynard - boganmeldelse - Bogfinken bogblog

Sponsoreret indlæg – anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 3 ud af 5

Titel: “Bjerget bag huset” | Forfatter: Joyce Maynard | Forlag: HarperCollins Nordic

ISBN: 9788793400344 | Udg. dato: 01-08-2016 | Sideantal: 336

Jeg har længe kigget på den her på hylden og overvejet. Bagsideteksten lokkede, og jeg kunne godt lide dens visuelle udtryk. Alligevel var der noget, der holdt mig tilbage. Jeg havde læst de første sider et par gange, for hver gang at lægge bogen tilbage. Nu skulle det være, besluttede jeg mig for, og det var også godt. “Bjerget bag huset” er en interessant fortælling på mange måder. Frem for alt er det en fortælling om et ekstremt stærkt søsterbånd, og hvordan det at en grufuld sag ikke lukkes kan tære både bevidst og ubevidst i mange år.

I 1979 bor Rachel og søsteren Patty sammen med deres mor i Marin County. Vi får udrullet historien undervejs, men faren bor ikke længere ved familien, og moren lever i sit soveværelse med få afbrydelser som når hun tager på biblioteket. Rachel og Patty er derfor fri til at gøre hvad de vil, for det meste, hvilket vil sige bl.a. at lege på bjerget bag huset. Hen over sommeren begynder der at ske mord langs vandrestierne på bjerget og faren bliver sat på sagen. I årene herefter følger vi hans mislykkede arbejde og hvordan det tærer på ham. Vi følgerne pigerne i deres bestræbelser på at hjælpe deres far, som de elsker så højt. Langt om længe, efter mange år, bliver en mand fængslet for mordene, men Rachel kan ikke slippe sin mistanke om at det er den forkerte mand.

Jeg læste bogen med thriller-brillerne på, og blev skuffet. Den er velskrevet, enormt velskrevet faktisk. Den rummer så meget historie, fakta og beskrivelser at den er litterært flot. Men den er ikke skræmmende og spændende på page-turner-måden. Jeg blev ikke holdt på stolekanten med bankende hjerte. Jeg var underholdt og fascineret af forfatterens måde at fortælle mit et livsværk på. Men en egentlig thriller eller krimi ser jeg den ikke som. Dertil mangler den noget for mig, hvilket er grunden til min bedømmelse.

“Bjerget bag huset” er interessant og velskrevet. Den er underholdende og fascinerende, af en forfatter som tydeligvis har ordene i sin magt og forstår indlevelse og beskrivelser. Den er helt klart værd at læse for historiens skyld.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.