"Advokatens drømmefanger" af Pernille Vørs - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog

“Advokatens drømmefanger” af Pernille Vørs

En kvinde og en mand – begge med en dunkel fortid, som ånder dem i nakken.
Jannik er en benhård advokat, der bruger kvinder, som han lyster. Victoria er en smuk, udspekuleret kvinde, som udnytter mænd for deres penge.
Kan de være ærlige og røbe deres dybeste hemmeligheder for hinanden? Eller vil deres fortid ødelægge en hver mulighed for en fælles fremtid.

"Advokatens drømmefanger" af Pernille Vørs - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog

Sponsoreret indlæg – anmeldereksemplar fra forfatteren

Bogfinken bogblog - 4 ud af 5

Titel: “Advokatens drømmefanger” | Forfatter: Pernille Vørs | Forlag: Forlaget Drømmefangeren
ISBN: 9788799952601 | Udg. dato: 07-12-2016 | Sideantal: 555

Jeg har tidligere læst og anmeldt Dominic trilogien af samme forfatter, en serie jeg var godt underholdt af. Jeg gik derfor ind til denne roman med høje forventninger om at blive underholdt, fanget og inddraget. Det blev også imødekommet i størstedelen af bogen. Jeg er ikke klar over hvorvidt dette er en enkeltstående roman, eller om der kommer efterfølger(e), men jeg kan ikke lade være med at føle, den står åben for fortsættelse.

Historien

“Advokatens drømmefanger” har Jannik Rusetto i hovedrollen. Har man læst Dominic trilogien kan man genkende navnet. Jannik er advokat og har gennem tiden klaret en del opgaver både professionelt og privat for og med Ian Dominic. Man kunne forledes til at tro at Jannik og Ian er venner, men de er mere bundet sammen af omstændighederne. Jannik er en charmerende og magtfuld mand, der er vant til at få, hvad og hvem han vil have. Han lever livet om dagen, men om natten plages han af mareridt.

Victoria er det kvindelige modstykke til historien. Hun er ung, smuk og har forstand. Samtidig har hun et mål, en plan for hvordan hun når dertil og masser af hemmeligheder. Det betyder samtidig også at hun absolut ikke har nogen som helst intention om at indlade sig på noget seriøst med Jannik. Begge drages alligevel mod hinanden, men der er mange benspænd undervejs formet både af livet og omstændighederne, men bestemt også af dem selv.

Personerne

Har du nogensinde læst en bog, hvor du halvdelen af tiden har lyst til at råbe af personerne? Det har jeg, i “Advokatens drømmefanger”. Jeg tror aldrig, jeg har læst en bog med mere irriterende personer, der kombineret blev til noget godt. Janniks personlighed er i det store hele lige så dyb som… Ja nærmest en flad tallerken. Han er overfladisk, arrogant og man mærker tydeligt, han er vant til at få hvad han vil have. Han opfører sig gentagne gange som et dumt svin. Victoria er det ydmyge modstykke som får lov at tø ham lidt op, og dog. I meget af det hun siger og tænker virker hun en anelse barnlig og det er lidt synd, for hun har jo intelligensen i orden.

Begge personer forandrer sig meget igennem bogen, men meget af det føles lidt som 2 skridt frem og 1 tilbage. De gør indtryk på hinanden og lukker hinanden lidt ind, men springer så tilbage til mistro, mistillid og følelsesløs. Der er meget påtaget ligegyldighed, bevidst sårende ord, manglende handlinger… Det er i lange perioder to lammede mennesker, der virker til at stå opgivende foran en mur og bare.. Opgive i stedet for at kæmpe. For så at finde kampgejsten frem og gentage.

Det er tydeligvis to hovedpersoner med meget baggage og meget at kæmpe med. Men det er også det, der gør dem interessant. Som læser føler jeg det frustrerende at sidde og se deres kamp fordi det hele tiden er frem og tilbage. Jeg føler aldrig, jeg får lov at lære dem at kende fuldt ud. Baggrunden for dem er kun delvist oplyst, så vi har kun det at gøre med, som vi lærer gennem bogen. Det gør dem lidt til de venner, vi kender fordi vi er sammen med dem, men som vi ikke ved hvad kommer fra eller hvordan de var før i tiden.

“Advokatens drømmefanger”

Selve historien har det, den skal have. Der er en fortid, en udvikling og masser af muligheder for en fremtid. Det sænkes bare en smule af at personerne er så… Irriterende! Forstået på den måde at – det fungerer fint nok.. De to personer fungerer udmærket til historien og jeg var helt med i bogen, følte med dem og nåja.. Havde lyst til at ryste dem og råbe “Tag dig nu sammen!” ind i hovedet af dem begge med jævntlige mellemrum.
Det er både positivt og negativt. Det er et tegn på, at jeg har fået lov at leve mig ind i historien og irriterer mig, fordi jeg holder af dem. Det er dog også en snert negativt fordi det irriterer mig at læse en bog hvor jeg ikke bare elsker personerne.

Selve historien har et godt flow og historie. Den fungerer både som stand-alone, men også hvis man som jeg har læst Dominic-trilogien. Jeg vil sige, det nok er en fordel at have læst den foregående trilogi for at man kender den dybere historie bag Jannik og Ians forhold mv. da det ellers hurtigt kan blive lidt overfladisk fortalt – fordi det her er Jannik og Victorias historie. Jeg kan godt lide, der fortælles fra både Janniks og Victorias side, da det giver et godt flow. Måske man dog kunne have skiftet mellem del i kapitler i stedet for blot at skifte afsnit. Det havde fungeret en smule bedre for mig.

Jeg ved ikke om der kommer mere efter denne roman, men hvis ikke, må jeg dog sige, jeg ikke er vild med slutningen. Jeg føler ikke, jeg fik hele historien.
“Advokatens drømmefanger” er en underholdende roman i den erotiske genre. Den er meget “lige på” i forhold til erotikken. Der lægges ikke fingre imellem, hvilket er forfriskende. Fortællermæssigt har Pernille Vørs gjort det godt, også med at holde spændingen og interessen gennem de mange sider. Den er ikke helt på linje med forfatterens Dominic trilogi, men den når et godt stykke af vejen.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.