November måned nyanskaffelser - nyt i stakken #6 - Bogfinken bogblog

Nyt i stakken #6 – november

Efter en oktober hvor posten kom med nye bøger hele tiden, har det været rart at geare lidt ned og nyde nyanskaffelserne. Der er virkelig mange fine bøger, jeg gerne vil læse for tiden, og hver bog bringer et nyt litterært eventyr af én eller anden slags. Det er svært at forstå, døgnet kun har 24 timer, og langtfra alle kan bruges i bøgernes verden.

November måneds indkøb

Jeg holder mig stadig i skindet. Der skal købes julegaver og jeg har i grunden også en fin mængde ulæste bøger herhjemme. Jeg vil hellere notere ned og så gemme eventyrerne til senere når tiden er bedre. Jeg har masser på bordet, jeg kan fordybe mig i, og der er lidt til enhver lejlighed – så igen er denne tom.

Anmeldereksemplarer – fysiske udgaver

November måned nyanskaffelser - nyt i stakken #6 - Bogfinken bogblog

Fra Forlaget Harper Collins Nordic:

“Hilsner fra de døde” af Stuart MacBride var forlaget så enormt flinke at sende mig. I oktober takkede jeg ja til “En sang fra de døde” af samme forfatter, uden at have set at det var 2’eren i serien. Da jeg nævnte det for forlaget, tøvede de ikke, men sendte mig bare 1’eren selv om den var udgivet flere måneder i forvejen. Det er virkelig rigtig god service!

Fra Forlaget Turbine:

En dag dukkede “Glimt” af Chris Heape op i postkassen. Den lyder kompleks ud fra beskrivelsen – en fotograf der er på vej til at miste synet, men inden det sker har et ønske om at opklare mysteriet om hvem der for mange år siden myrdede hans familie. Ifølge teksten behandler den emner som fantasi, hukommelse og metaforer – hvilket lyder interessant.

Fra Byens Forlag:

“Mord i dit hjem” er en krimifortælling hvor flere forskellige forfattere fortæller en historie til. De forskellige forfattere spænder over bl.a. Jakob Melander, Thomas Aagaard Skovmand og Stephanie Caruana. De fik til opgave at skrive en krimifortælling med klausulen at den skulle foregå i deres eget hjem. Det er der kommet denne samling ud af, som lyder meget underholdende.

Fra Høst & Søn:

Jeg elsker Anne fra Grønnebakken fortællingen. Derfor var jeg nødt til at spørge forlaget, om det var muligt at jeg kunne komme til at anmelde denne samling på tre bøger. Det er en nyudgivelse af Annes historie fra hun som viltert barn ankommer til Grønnebakken og senere bliver lærer. Jeg har læst den første og jeg er henført til barndommens mange timer med at se Anne fra Grønnebakken i tv op til jul og hvordan jeg altid har elsket Annes væsen og eskapader.

Fra forfatterne Stephen Colson og Cynthia Colson

Jeg er begyndt at få en del henvendelser fra udlandet med tilbud om boganmeldelser. Den her “Memoirs of a lab rat” var en af de første og en interessant en af slagsen. To søskende lever seperate og meget forskellige liv. Da søsteren bliver nødt til at flygte for at redde sit liv, skubber de deres forskelligheder til side for at hjælpe hinanden. De opdager at de bruges som lokkemad i et eksperiment om hemmelige våben. Bogen er fortællingen om hvordan de to søskende forenes i kampen for at overleve på trods af deres uenigheder.

November - Bogfinken bogblog

Anmeldereksemplarer – e-bøger i november

Det blev til et par e-bøger i november, primært fra udenlandske forfattere som jeg glæder mig til at stifte nærmere bekendtskab med.

  • Bridget Jones’ baby” kom fra Lovebooks.dk – en skøn fortælling om altid kluntede og morsomme Bridget, nu med babybule.
  • En bedragers dagbog” kom gennem Plusbog.dk – en speciel fortælling med historie, følelser og meget andet.
  • The old man and the princess” af Sean-Paul Thomas er en mystisk bog der rummer både kidnapning, kriminel undergrund og overnaturlighed.
  • A bit of earth” af Wendy Crisp Lestina er en humørfyldt memoir med en samling af klummer.
  • The shattered crown” af J. W. Webb henfører os til et magisk univers med krig, mord og mystik.

Jeg glæder mig rigtig meget til at stifte bekendtskab med den engelske verden i læsning. Jeg har indtil nu kun læst de danske oversættelser, men at læse dem på originalsproget vil sikkert blive et spændende kapitel i mit læseliv.

Bragte november dig noget spændende til hylderne? Hvad planlægger du at læse i december?

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.