"Håndlangeren" (Mordene i Hudiksvall #2) af Gabriella Ullberg Westin - boganmeldelse - Bogfinken

“Håndlangeren” (Mordene i Hudiksvall #2) af Gabriella Ullberg Westin

Dagen efter sin dimissionsfest bliver den attenårige Tindra Edvinsson fundet på Köpmansberget, stukket ihjel. Mordet minder om en sag fra tyve år tidligere, hvor en anden ung kvinde forsvandt sporløst fra sin dimissionsfest.
Johan Rokka får sagen på sit bord. Men den vækker smertefulde minder, den forsvundne kvinde, fra tyve år tidligere, var Rokkas kæreste Fanny. Rokka kan ikke undgå, at han sideløbende med opklaringen – begynder at grave i den gamle sag. Det varer ikke længe før han er i kontakt med hårdkogte kriminelle og pludselig står Rokka ansigt til ansigt med en person, som han helst vil glemme alt om. Men hvor langt skal han gå, for at kunne lægge sit tidligere liv bag sig?

"Håndlangeren" (Mordene i Hudiksvall #2) af Gabriella Ullberg Westin - boganmeldelse - Bogfinken

Sponsoreret indlæg – anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 4 ud af 5

Titel: “Håndlangeren” (Mordene i Hudiksvall #2) | Forfatter: Gabriella Ullberg Westin | Forlag: HarperCollinsNordic

ISBN: 9788771910346 | Udg. dato: 01-11-2016 | Originaltitel: “Springpojken”

I “ENSOMmerfugl” mødte vi første gang Johan Rokka, Janna og resten af politiets arbejdsstyrke. Vi stiftede for første gang kendskab med Rokkas specielle tone og måde at løse problemerne på. Vi blev for første gang tryllebundet af Gabriella Ullberg Westins måde at opbygge en krimi på. Det fortsætter glimrende videre til “Håndlangeren”.

Vi kommer ind i historien da den unge Tindra findes myrdet på Köpmansberget. Johan Rokka drager hurtigt paralleller til sin egen ulykkelige fortid. Hans store kærlighed Fanny forsvandt tyve år tidligere fra præcis samme bjerg. Han spekulerer i om de to sager har noget tilfælles. Inden længe begynder en parallelefterforskning med ham bag roret, alt imens Tindras sag forsøges afdækket. Det skal vise sig at de har mere tilfælles end man skulle tro, og at baggrunden er mere forfærdelig end man kunne forestille sig. Johan Rokka tvinges til at genleve nogle minder, han hellere ville have været foruden og som fortæller os en del mere om hans baggrund og bevæggrunde.

"Håndlangeren" (Mordene i Hudiksvall #2) af Gabriella Ullberg Westin - boganmeldelse - Bogfinken

Forfatteren har en eminent evne til at opbygge en krimi, der spinder et spind af ledetråde, oplysninger og spænding som smutter ind og ud mellem hinanden for hele tiden at give os lidt, men aldrig afsløre plottet for os, før det er for sent. “Håndlangeren” er den slags krimi, der holder læseren på kanten af stolen mens den forsøger at regne ud hvad næste træk er. Men hele tiden uden held. Den lader læseren gætte og tro, den har regnet det hele ud. Og så at slå et sving og efterlade forundring og nysgerrighed. Jeg er imponeret over forfatterens måde at kombinere skæve personligheder, som vi kommer meget tættere på i denne bog, med drabelige mord og endda sex og følelser. Bogen rummer nærmest alt, men bliver aldrig kedelig eller forudsigelig.

"Håndlangeren" (Mordene i Hudiksvall #2) af Gabriella Ullberg Westin - boganmeldelse - Bogfinken

 

2 tanker om ““Håndlangeren” (Mordene i Hudiksvall #2) af Gabriella Ullberg Westin”

  1. Pingback: Fikseren af Gabriella Ullberg Westin ~ Bogfinkens bogblog

  2. Pingback: Kommende udgivelser #4 - kommende bøger på markedet - Bogfinken

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.