Boglige juleønsker 2016 - Bogfinken bogblog

Boglige juleønsker 2016

De sidste år har der ikke været én eneste bog at finde på min ønskeseddel til jul. Vil du tænke dig – ikke én eneste? I år kunne jeg nærmest ikke begrænse ønskesedlen til én side grundet alle de bøger, jeg gerne ville skrive på. Det er jo helt vildt.. Det er virkelig svært at begrænse listen når min huskeliste udvider sig konstant med lysets hastighed. Jeg ved ikke hvordan det sker. Der er bare så mange bøger, jeg ville elske at eje og kunne læse igen og igen. Et par af mine boglige juleønsker 2016, viser jeg her:

Boglige juleønsker 2016 - Bogfinken bogblog

1: “Stolthed og fordom” af Jane Austen

I starten af 1800-tallet møder vi mr. og mrs. Bennet, deres ugifte døtre og de to ungkarle mr. Darcy og mr. Bingley. En af verdenslitteraturens største kærlighedsromaner med emner som sladder og snobbethed i datidens engelske middelklasse.
Denne smukke udgave fra Lindhart & Ringhof ville jeg elske at have i hænderne og kunne læse!

2: “Fornuft og følelse” af Jane Austen

Tidligere på året, var jeg med i en read-along med denne som emne. Det var en fantastisk oplevelse! Vi fortsætter i samme tidsånd som ovenover og beskæftiger os stadig med kærlighed og middelklassen. Vi følger med i livet ved to søstre der næsten ikke kunne være mere forskellige.
Denne smukke udgave er ligeledes fra Lindhart & Ringhof – de laver bare de smukkeste indbindinger!

3: “Jane Eyre” af Charlotte Bronté

Dette er endnu en klassiker. Jeg har kigget på den rigtig mange gange, for ligesom de to ovenfor er den bare pakket umådelig pænt ind. Her er vi endnu engang henført til 1800-tallet og møder den fattige pige, Jane, som forældreløs vokser op hos sin onkel. Her bliver hun både fysisk og psykisk mishandlet og bliver sendt på kostskole i en meget ung alder. Efter skolen bliver hun ansat som guvernante på et stort gods. Det indleder en historie om kærlighed, lidenskaber og mørke hemmeligheder.
Det er ingen overraskelse at også denne smukke udgave stammer fra Lindhart & Ringhof!

4: “Bare et år” af Gayle Forman

Jeg købte for noget tid siden “Bare en dag” af Gayle Forman, og læste den for nylig. Den gav så meget mere end en banal kærlighedshistorie, så jeg har bare lyst til at læse mere, og være mere i Gayle Formans selskab. I “Bare et år” møder vi igen Willem og Allyson. I den første bog havde de ét magisk døgn sammen. Willem er nu overbevist om at de er skæbnebestemt til at være sammen og indleder en større søgning på Allyson. Men tiden går uden held. Det er en bog om de valg vi træffer gennem livet og den betydning de får. Denne fortælles fra Willems side, og jeg kan næsten ikke vente på at komme tilbage til den hjertevarmende og gribende historie. Jeg håber sådan på at der ikke går for længe inden den kan stå side om side med den første bog.
Denne skønne historie udgives af Gyldendal.

5: “Bare en nat” af Gayle Forman

Selvfølgelig skulle den her også med. Den hører jo til ovenstående, og er afslutningen på denne skønne fortælling. Det sidste kapitel – og en ny begyndelse. Hvad vil skæbnen for Allyson og Willem? Åh mit romantiske hjerte håber på en god afslutning hvor de hører sammen, men jeg ved det ikke. Gayle Forman er en modig forfatter, så jeg har ingen anelse om hvordan hun runder historien af.
Den her kommer ligeledes fra Gyldendal. Deres smukke farver fuldender hinanden perfekt!

 

Det var et par af mine boglige juleønsker 2016. Hvad ønsker du dig i den boglige afdeling? Har du ligesom mig uendelige boglige juleønsker?

1 tanke om “Boglige juleønsker 2016”

  1. “Jane Eyre” er også på min ønskeliste. Det er en af mine yndlingshistorier, og dén udgave er simpelthen SÅ smuk! Derudover er det en virkelig fin collage, du har fået lavet 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.