“The Shattered Crown” af J.W. Webb

‘You ride into peril, Corin an Fol!’

Those are the words of the witch at the ford. Corin an Fol, mercenary, brawler, womaniser and drinker, ignores them and thus finds himself caught in a tangled web of sorcery, intrigue and dark prophesy.

When the High King is murdered and his broken crown goes missing, Queen Ariane suspects the wily hand of Caswallon the sorcerer. She forms a secret council and rides out to find the Oracle of her Goddess, to see if her worries are proved right. But Caswallon is onto her and the noose tightens fast around the young queen.

Corin an Fol returns to his village seeking solace in drink. Instead he finds an old contact waiting for him who persuades him to join Queen Ariane in her fight against Caswallon. And so, like the queen, Corin an Fol is snared by the sorcerer. Our boy has a big sword and bad attitude, but is that enough to survive the hordes Caswallon sends against them?

"The Shattered Crown" af J.W. Webb - boganmeldelse - Bogfinken bogblog

Sponsoreret indlæg – anmeldereksemplar gennem Books and The Bear

Bogfinken bogblog - 3 ud af 5

Titel: “The Shattered Crown” // Forfatter(e): J. W. Webb // Forfatterhjemmeside: www.legendsofansu.com // Amazon-link // Serie: The Legends Of Ansu #2 // Udg. dato: 05-03-2015 // Sideantal: 398 // Læst på: Engelsk

Bogfinken bogblog

“The Shattered Crown” er anden bog i serien, men kan læses selvstændigt uden at kende til forgængeren. Det gjorde jeg – jeg kendte intet til historien og vidste faktisk ikke helt hvad jeg skulle forvente mig. Jeg blev blæst bagover af person- og omgivelsesbeskrivelser. Desværre rakte min benovelse ikke hele vejen igennem, men yderst velskrevet og meget fængende.

I bogen møder vi Corin an Fol som er mange ting. Men han er en ærlig sjæl i en lejesoldats krop. Han drikker, har dårlig attitude og slås gerne mod dem som vil og fortjener det. Han har ikke været hjemme i 14 år, men vender hjem og møder en gammel kontakt. Den kontakt overtaler ham til at rejse afsted og hjælpe dronning Ariane i sin kamp mod troldmanden Caswallon.

Jeg elskede beskrivelserne i bogen. Corin an Fol er en slagsbroder med en attitude der ville få de fleste til at løbe væk. Men han har også andre kvaliteter. Dronning Ariane er en stærk kvinde der ikke er kommet let til magten. Hun styrer og deltager selv, og er den slags kvinde, mange kan se op til.
Omgivelser og verden er også utrolig velbeskrevet, så bogen i al sin helhed er meget fængende og underholdende.

Grunden til den så ikke topper helt for mig, er primært at jeg undervejs indimellem kom til at kede mig. Dele af bogen fangede mig ikke helt, og så voldte sproget mig i nogle dele også problemer. Den er på ingen måde skrevet i let-engelsk, så for en der ikke har det som modersmål, vil jeg sige den godt kan være lidt hård at komme igennem i nogle dele af bogen.

Alt i alt var det en underholdende oplevelse, og “The Shattered Crown” er bestemt anbefalelsesværdig, især hvis man er godt hjemme i det engelske sprog.

Tak for bogen til “Books and the Bear”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.