"Mødet" (After #1) af Anna Todd - Bogfinken bogblog

“Mødet” (After #1) af Anna Todd

Tessa er en pæn pige. Hun har en dejlig, loyal kæreste derhjemme og er dygtig og ambitiøs i skolen. Men så møder hun Hardin. En mørkhåret dreng med britisk accent og tatoveringer. Hardin er helt anderledes end de fyre, Tessa er vant til at hænge ud med. Han er flabet og upålidelig. En type Tessa normalt hader, lige indtil de to ender alene på Hardins værelse. Der er noget ved Hardin og hans mystiske fortid, som Tessa tiltrækkes af. Hun er sikker på, at han slet ikke er så hård i filten, som han giver sig ud for at være. Men Tessa har allerede den perfekte kæreste derhjemme, så hvorfor er hun overhovedet interesseret i Hardin? Han har kun fordomme tilovers for pæne piger som hende.

Måske fordi det føles som forelskelse.

"Mødet" (After #1) af Anna Todd - Bogfinken bogblog

Bogfinken bogblog - 5 ud af 5

Titel: “Mødet” // Forfatter(e): Anna Todd // Forlag: PeoplesPress // ISBN: 9788771592160 // Serie: After #1 // Udg. dato: 27-02-2015 // Sideantal: 540 // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Jeg gik ind til Anna Todds “Mødet” med noget nær ingen forventninger. Jeg havde hørt lidt hist og her om at det var en god historie, men det var intet litterært mesterværk. Derudover skulle den være baseret på One Directions “Harry Styles” som jeg hverken kender eller er fan af. Jeg havde en bekymring om hvorvidt det ville være noget plat kærligheds-fanfiction-stof som jeg overhovedet ikke ville kunne relatere til. Jeg blev overrasket. Jeg fik pænt vist, jeg ikke skulle skue hunden på hårene.

Historien

Anna Todd åbnede døren til en kærlighedshistorie fyldt af udfordringer. I “Mødet” præsentede hun os for Tessa – Theresa Lynn Young – en pæn pige, opdraget til at være høflig, afdæmpet og frem for alt pligtopfyldende. Hun er forsigtig, bogorm frem for festabe og vant til at omgås sin egen slags. Ikke at der er noget snobbet over hende, hun er bare sin mors datter. Da hun første dag møder på college, møder hun sin værelseskammerat Steph. Steph er hendes modsætning – vild, festlig og tatoveret. Hun er fra en hel anden verden, og både Tessa og hendes mor chokeres. Tessas mor vil have Tessa til at skifte værelse så hun ikke kommer til at omgås Steph, men hun sætter for første gang foden ned og nægter.

Det skal vise sig at få indflydelse på resten af hendes liv herefter. Med Steph følger nemlig vennen Hardin. Han er af samme skuffe – vild, mystisk, festlig og frem for alt tatoveret og synligt en “bad boy”. Det interesserer mod forventning Tessa, som drages mod ham. Det skal dog på ingen måde blive så let for hverken hende eller ham.

“Mødet”

Fra første side var jeg faktisk opslugt. Det er på ingen måde en original historie når man kigger nærmere på den, men selve måden, den er skrevet på fangede mig på en måde, så jeg ikke kunne lægge den igen. Bogen er forholdsvis lang for genren, med sine 540 sider, så der er rigelig tid til at komme rundt om både den ene og den anden forhindring og følelse. Anna Todd sørgede dog for, jeg aldrig kom til at kede mig undervejs. Jeg havde meget svært, ved at lægge den når jeg skulle sove – for jeg skulle bare lige vide hvad der skete videre mellem Tessa og Hardin… og næste gang jeg kiggede på klokken, var der gået 3 timer.

Tessa irriterede mig nogle gange undervejs, men samtidig kunne jeg også relatere utrolig meget til hende. Hun indeholder meget, som mange kan relatere til – frygt for hvad andre tænker om én, interesse for det ukendte som man “ikke må”, ønsket om at føle sig eftertragtet af ham som er eftertragtet af mange osv. osv. Hardin er samtidig også beskrevet rigtig godt. Han er jo egentlig en fortabt sjæl, pakket ind i en hård mand. Han indeholder så meget mere, end “what meets the eye” og det gør ham dyb og interessant.

Det kan godt være, “Mødet” er en YA roman, men jeg på knap 30 er fuldstændig fanget. Bogen faldt på et tørt sted, hvor jeg havde brug for en virkelighedsflugt, og det fungerer den fantastisk til. Den opslugte mig fuldstændig, og jeg måtte hele tiden bare læse et par sider mere. Den er, hvis man kigger tæt på, meget banal i sin historie, og alligevel fungerer det bare fuldstændig.

“Det bedste ved at læse er da at holde en pause fra sit eget liv og få lov at leve hundredevis, ja, tusindvis af andre liv. Det kan man ikke i faglitteraturen – den ændrer dig ikke på samme måde som skønlitteraturen.”
“Ændrer den dig?”
“Ja. Hvis det ikke påvirker én, det man læser, bare en lillebitte smule, så sidder man med den forkerte bog.”

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.