"Tvivlen" (After #2) af Anna Todd - Bogfinken bogblog

“Tvivlen” (After #2) af Anna Todd

Efter en turbulent begyndelse er Tessa og Hardin ved at få tingene til at fungere. Men kun indtil en hemmelighed om Hardins mystiske fortid bliver afsløret og får Tessa til at tvivle. Er Hardin overhovedet den dybe, tænksomme fyr bag facaden, som Tessa har forestillet sig, eller er det noget, hun har bildt sig selv ind? Måske skal hun bare droppe ham og se at komme videre. Men Hardin er svær at glemme, også selvom Tessa har sat både sine venner og skolen over styr for hans skyld.

Hardin ved, at han har dummet sig. Han har ikke tænkt sig at give op og give slip på Tessa. Men kan han overhovedet forandre sig, og vil han virkelig, når det kommer til stykket?

"Tvivlen" (After #2) af Anna Todd - Bogfinken bogblog

Bogfinken bogblog - 4 ud af 5

Titel: “Tvivlen” // Forfatter(e): Anna Todd // Forlag: PeoplesPress // ISBN: 9788771592184 // Serie: After #2 // Udg. dato: 23-06-2015 // Sideantal: 617 // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Jeg blev fanget af den første bog. Fanget på en måde, så jeg ikke kunne lægge den fra mig. Jeg måtte vide hvad der videre skete mellem Tessa og Hardin, for sådan kunne det da ikke ende. Det var en bog, der kunne holde mig vågen til kl. 5 om morgnen bare for at læse et kapitel mere.. Og et kapitel mere.. Og toeren skuffede ikke, heller ikke selv om den får et hjerte mindre end sin forgænger.

Historien

Både Tessa og Hardin har forandret sig nu. Tessa er blevet åbnet mere op, selv om hun stadig kæmper imod sin natur fra opdragelsen. Hun skal stadig lære at lægge sin generthed og forsigtige manerer til side en gang imellem, men hun vokser og modnes. Hardin forandrer sig også langsomt. Vi er kommet ind under hans skal og lærer ham at kende. Han er en mand med utrolig meget had og sorg i sig, men også håb og kærlighed.

Tessa og Hardin kæmper stadig med og mod hinanden. De elsker hinanden, men samtidig sårer de også konstant hinanden. Det er hele tiden frem og tilbage. For hver gang, de får sagt nogle sårende ord i kampens hede, gnaver tvivlen i dem begge. Elsker Tessa virkelig Hardin eller er han bare et oprør mod hendes mor? Elsker Hardin virkelig Tessa, eller er hun bare en belejlig del af noget underholdning? Trods mange kampe, bliver de ved med at vende tilbage til hinanden, men om det kommer til at holde i længden eller om de bare burde droppe at forsøge, er tvivlen der gnaver i dem begge hele vejen igennem.

“Hardin kom bare bragende ind i mit liv og var rimelig svær at modstå – først sugede han mig nærmest til sig, så knuste han mig, byggede mig op igen, og nu har han så fuldstændig smadret mig en gang til.”

Bogen

Som nævnt i starten, var jeg opslugt hele vejen igennem “Tvivlen”s mange sider. Utroligt nok. Jeg synes det er imponerende, at forfatteren kan skrive så mange sider, og holde gejsten og flowet hele vejen igennem. Jovist, der var da sikkert et par sider hist og her, der kunne være sparet væk – som også er årsagen til at bedømmelsen ikke topper som den første – men i det store hele, er det en virkelig velskrevet historie. Den har hvad den skal, og mere til. Personer, man kan relatere til, følelser enhver kan genkende og nogle beskrivelser, man kan se, høre og føle.

Personudviklingen i bogen er enormt stærk, hvilket er en af de største styrker for historien. Selve fortællingen er jo stadig ganske banal og kører lidt i ring, men måden, den bliver fortalt på og de personer man får lov at følge helt tæt, gør at bogen løfter sig efterhånden som man skrider fremad.

 

1 tanke om ““Tvivlen” (After #2) af Anna Todd”

  1. Pingback: "Faldet" (After #3) af Anna Todd - kærlighed og udfordringer - Bogfinken bogblog

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.