Goodreads Challenge 2017 – og opsamling på 2016

I 2016 satte jeg for første gang en Goodreads challenge op for mig selv. Jeg skulle læse 50 bøger. Da jeg nåede det mål i juli måned, måtte jeg revurdere hvor meget, jeg kunne nå. 80 bøger virkede som et realistisk antal. Da jeg nåede det mål i oktober, satte jeg et sidste, endeligt mål. 100 bøger, skulle det blive til. Jeg endte på 113, og det er jeg stolt af.

Goodreads Challenge 2017 - og opsamling på 2016 - Bogfinken bogblog

Året før, i 2015, står jeg på Goodreads til kun at have læst 20 bøger. Det passer nok også nogenlunde. Dengang genlæste jeg mest gamle bøger, hvis jeg læste. Det var først i 2015 jeg genfandt min læseglæde, og i 2016 tog det rigtig fart.

2016

Læseoplevelserne i 2016 var mange – alt lige fra novellesamlinger som “Kaninmassakren” og små sjove bøger som “Helt ude i hampen” og “Som ulve er færrest og får er flest” til hardcore romaner som “Et lille liv”. Jeg læste ufattelig mange gode bøger, som f.eks. “Måske en dag“, “Arvingen“, “Bare en dag“, “Troskabens bånd“, “Sårbare sjæle“, “Ravnenes hvisken” og jeg kunne blive ved…

I 2016 blev det til 113 bøger og ikke mindre end 30.402 sider. Det virker helt ufatteligt. Ikke mindre end 30.402 sider, der har givet mig noget – gode læseoplevelser, fantastiske personligheder, fiktive venner… Tak for det!

Goodreads Challenge 2017 - og opsamling på 2016 - Bogfinken bogblog

2017

I 2017 har jeg valgt at sætte mit læsemål og Goodreads challenge til 120 bøger. Det er ikke noget, der er alt om at gøre at nå, men det virker som et realistisk antal. Jeg vil nyde hver enkelt, uanset om jeg når målet eller ej.

Jeg har en lang liste over bøger, jeg gerne vil læse. Jeg er begyndt at læse mere på engelsk, og har fået kontakt til en del udenlandske forfattere, hvorfra jeg har spændende bøger liggende. Eksempelvis “The Old Man and the Princess“, “Death In The Caucasus” og “A Bit of Earth” som alle lover gode læseoplevelser, jeg glæder mig til.

Samtidig udkommer der hele tiden så meget gode læsestof på det danske marked, at jeg ikke kan følge med. Jeg har adskillige udgivelser, jeg glæder mig til (jeg vil fortælle mere i et senere indlæg) og så er der også mange klassikere, jeg gerne vil igang med – f.eks. “Stolthed og fordom”, “Jane Eyre” m.fl.

Er du med på Goodreads challenge, eller hvordan har du det med læsemål og planer?

 

1 tanke om “Goodreads Challenge 2017 – og opsamling på 2016”

  1. Det er virkelig godt klaret! Jeg har også sat et goodreads-mål, dog kun på 40 bøger, men det tror jeg nu er mere realistisk for hvad jeg kan nå. Jeg elsker at sætte små bogudfordringer op i de nye år, jeg plejer dog ofte at glemme dem, når jeg er nået halvvejs gennem året, men det går nu nok 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.